Eksamen for videregående skole

Eksamen for videregående skole gjennomføres som privatist med oppmelding til privatistweb. Du som tar studier eller kurs på videregående skole nivå melder deg selv opp til eksamen, som privatist eller praksiskandidat.

Her har vi samlet all nyttig informasjon spesielt for deg som studerer på videregående skole.

Trenger du en fagkode?

Her finner du fagkoder for eksamen.

Eksamen som privatist eller praksiskandidat

Eksamen i fag fra videregående skole arrangeres av fylkeskommunene, ikke av NKI Nettstudier. Du går opp som privatist eller praksiskandidat i fylket der du bor.

At du studerer som privatist eller praksiskandidat betyr i praksis at du følger nettstudier ved NKI Nettstudier for å forberede deg til en offentlig eksamen. Eksamensgebyr betales til fylkeskommunen.

Ta kontakt med privatist-/eksamenskontoret i ditt fylke for informasjon om privatisteksamen. 

Eksamensfrister i fag fra videregående skole/fagprøver

Eksamen i offentlig videregående skole arrangeres normalt to ganger i året. Du melder deg opp som privatist eller praksiskandidat der du bor og tar eksamen der det arrangeres i ditt fag.

Fristen for oppmelding til eksamen er normalt i januar for vårsemesteret, og i september i høstsemesteret. Fristene kan variere fra fylke til fylke, og det er derfor lurt å sjekke fristene der du bor.

Informasjon og oppmeldingen til eksamen i videregående skole finner du på www.privatistweb.no. Du finner generell informasjon om videregående skole på www.vilbli.no.

Vitnemål og kursbevis

NKI Nettstudier utsteder ikke vitnemål eller karakterutskrifter på videregående skole. Ta kontakt med oss dersom du ønsker papirer på gjennomførte kurs underveis.

Se også Alt om eksamen for mer informasjon om eksamen generelt, samt særskilt informasjon om eksamen for ditt valgte studium i studieomtalen, under fanen 'praktisk informasjon'.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk