Hopp til hovedinnholdet

Eksamenstips

Eksamenstiden bringer med seg mange ulike tanker, følelser og forventninger. 

Det finnes ingen fasitsvar til hvordan man forbereder seg til eksamen, og det finnes like mange studieteknikker som det finnes studenter. En trøst er at eksamensperioden ofte blir bedre med erfaring, når man vet at det som regel går bedre en fryktet og at dette uansett er noe du kommer deg igjennom. Her har vi samlet noen gode tips før, under og etter eksamen:

Før eksamen

  1. Sett opp en strukturert og detaljert plan over pensum, og læringsmålene i faget. Denne er det viktig at du er realistisk når du setter opp. Husk at læringsmålene i emnet er helt sentrale for eksamen, disse finner du under: Om kurset i nettskolen.
  2. Øv på tidligere eksamensoppgaver, lag kollokviegrupper med medstudenter og ta kontakt med lærer, studieleder eller eksamensavdelingen ved spørsmål. Vi arrangerer informasjonsdag om eksamen hvert semester ved NKI, møt opp denne dagen hvis du har mulighet!

Under eksamen

  1. Møt opp forberedt, og i god tid til eksamen.
  2. Les gjennom oppgaven flere ganger, noter ned viktig stikkord og lag en struktur på hvordan du ser for deg besvarelsen din.
  3. Husk at du må besvare det oppgaven spør deg om. Ikke skriv noe på siden av oppgaven bare for å vise at dette har du lært. Sensor vurderer din besvarelse ut ifra de læringsmålene du kan vise i nettopp denne oppgaven.

 Etter eksamen

  1. Gled deg over alt du har lært i studiet, og forbered deg til neste eksamen. Hvis dette er din avsluttende eksamen kan du glede deg over alt du kan bruke den nye kunnskapen til.

Meld deg på nyhetsbrev

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk