Oppmelding til eksamen

Du er selv ansvarlig for å melde deg opp og betale eksamensavgift for de aktuelle eksamenene innen fristen for oppmelding. Meld deg opp til eksamen her.

Oppmeldingsfrister: 16. mars (vårsemesteret) 15. oktober (høstsemesteret) med enkelte unntak. Se mer i eksamensplanen. På enkelte fagskoler må alle innsendingsoppgaver være levert før du melder deg opp til eksamen. Her er det frist for oppmelding 2 uker før gjennomføringen. 

Sensurfrist: 3-5 uker etter eksamen.

Vitnemål: sendes fortløpende etter eksamen, ta kontakt ved adresseendring eller hvis du ikke har mottatt vitnemål 6 uker etter at sensur er klar. 

Eksamenslokaler

Enkelte eksamener har én eller flere stedbaserte eksamener. Vi tilbyr alle studenter å avlegge eksamen i NKI sine lokaler i Nedre Vollgate 8, 0158, Oslo. Du trenger ikke å avtale på forhånd hvis du skal avlegge eksamen her. Hvis du bor langt unna Oslo kan du avtale med et egnet eksamenssted i nærheten av der du bor. Vi godkjenner videregående skoler, Folkeuniversitet, AOF- forening, attføringsbedrifter og Studiesenter. For eksamen i utlandet godkjenner vi høyskoler, universitet og ambassade. Du må selv avtale med eksamensstedet før du melder deg opp til eksamen. Utgifter til leie av lokalet og eksamensvakt må dekkes av studenten, og dette kommer i tillegg til eventuell eksamensavgift.

Merk! Du følger uansett fastlagte datoer og tidspunkt for eksamen. Hvis du gjennomfører eksamen i et land som ligger i en annen tidssone, må du ta hensyn til tidsforskjellen

Slik melder du deg opp til eksamen

Ved manuell oppmelding fyller du ut skjemaet for ditt studium og sender enten pr. post eller e-post til:

NKI Nettstudier
Postboks 6674, St Olavs plass
0129 Oslo
E-post: eksamen@nki.no

Eksamensoppmeldingen er bindende. Det vil si at når du er oppmeldt, må du betale eksamensavgift enten du velger å gå opp til eksamen eller ikke. Eksamensavgiften kan refunderes dersom frafall skyldes sykdom som kan dokumenteres med sykemelding (se eksamensreglementet).

Etter oppmelding

Når du er meldt opp til eksamen vil du få en bekreftelse på e-post. Faktura blir sendt i løpet av 2 virkedager. Hvis du ikke har mottatt e-post innen 1 uke etter oppmelding er det viktig at du kontakt på e-post til eksamen@nki.no

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk