Hopp til hovedinnholdet

Oppdatert info om Covid-19. Les mer.

Ofte stilte spørsmål

Her er en samling av ofte stilte spørsmål

Er det søknadsfrist?

Nei, vi har løpende opptak.

Er studiemateriell inkludert i prisen?

Studiemateriellet er ikke inkludert i studieavgiften som blir oppgitt på våre nettsider. Dette må du bestille selv. Når du har meldt deg på studiet vil du motta en e-post fra Haugenbok med link til en bokliste. Så fort du har lagt inn bestilling på Haugenbok.no vil studiemateriellet bli tilsendt i posten. Besøk Haugenbok.no for mer informasjon.

Hva slags opptakskrav er det?

Dette avhenger av hvilket studium du søker på. På høgskolestudier er opptakskravene enten generell studiekompetanse, eller realkompetanse.

Hva trenger jeg å sende inn av dokumentasjon?

På høgskolestudier må du sende inn vitnemål fra videregående skole om at du har generell studiekompetanse. Dersom du søker med realkompetanse må du sende inn dokumentasjon på at du oppfyller kravet om fem års relevant arbeidserfaring. Vi trenger arbeidsattester med beskrivelse av arbeidsoppgaver, stillingsprosent og ansettelsens tidsrom.

Ved opptak på en av våre fagskoler sender du inn vitnemål på fullført videregående skole eller fagbrev. Dersom du søker med realkompetanse må du sende inn dokumentasjon på at du oppfyller kravet om tre års relevant arbeidserfaring.

Hvem kontakter jeg for å få godkjent praksis, eller vurdert fritak?

På videregående skole nivå er det videregående skole som vurderer fritak. Skal du ta fagbrev som praksiskandidat er det fagopplæringskontoret i fylkeskommunen som godkjenner praksis. Dette gjelder også yrkesfaglig fordypning (YFF), og læretid. 

Hvor finner jeg informasjon om min(e) nettlærer(e)?

Du finner informasjon om din(e) nettlære(e) øverst til høyre i menyen når du har logget deg inn på nettskolen. Her får du en oversikt over hvilken lærer du har i de ulike kursene. 

Hvor mye koster studiet/ kurset?

Prisen finner du på siden med kursinformasjon, i den blå boksen til høyre sammen med påmeldingsknappen.

Hvordan finner jeg mine innsendinger?

Innsendingene dine finner du under emne i menyen til venstre når du har logget deg inn på nettskolen.

Hvordan kan jeg angre på min bestilling?

Ifølge lov om angrerett kan du returnere en bestilt vare innen 14 dager fra mottak uten å oppgi noen grunn. Når du bestiller et nettstudium hos oss har du 14 dagers angrerett.

Ønsker du å benytte deg av angreretten må du fylle ut og returnere angrerettskjema, som ligger som et vedlegg i bestillingsbekreftelsen din.

Hvordan kan jeg bestille lærebøker?

Du kan bestille lærebøker hos Haugenbok.no

Hvordan kan jeg kontakte min lærer?

For å sende spørsmål til din nettlærer, bruker du meldingssystemet i nettskolen.Du kan eventuelt kontakte din lærer per telefon, dersom han eller hun har oppgitt telefontid i sin profil.

Hvordan kan jeg utsette betalingsfristen?

Ta kontakt med Arvato (Gothia)

Hvordan melder jeg meg på studiet?

Du melder deg på via våre nettsider, ved å trykke på den grønne påmeldingsknappen som er til høyre på siden med kursinformasjon.

Hvorfor har jeg ikke fått tilgang til studiet?

Dette kan være av ulike årsaker. Disse er de vanligste:

  • Vi venter på dokumentasjon for å godkjenne at du oppfyller opptakskravene. Dette kan du sende per e-post til post@nki.no
  • Annen betaler har ikke bekreftet at de skal dekke studiet. Annen betaler skal ha mottatt en e-post fra oss der de må gå inn på en link, og fylle ut informasjon slik at vi får sendt vedkommende en faktura.
  • Vi venter på bekreftelse fra NAV om at de skal støtte utdanningen. NAV kan enten sende oss tilsagnsbrevet, eller en e-post med følgende informasjon: hvem de skal betale for, summen, og all kontaktinformasjon for NAV-kontoret, inkludert postadresse og organisasjonsnummer.

Dersom du lurer på noe mer utover dette, ta kontakt med våre studierådgivere på tlf  67 58 88 00. 

Jeg har bestilt avdragsordning, men jeg har fått faktura på hele beløpet. Hvem skal jeg ta kontakt med?

Ta kontakt med Arvato (Gothia)

Kan jeg studere selv om jeg bor i utlandet?

Ja, det kan du. Vær oppmerksom på at eksamensdatoen og eksamenstidpunktet må være det samme som i Norge. Les mer om eksamen her

Meld deg på nyhetsbrev

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk