Hopp til hovedinnholdet

Oppdatert info om Covid-19. Les mer.

Hva er nettstudier?

Nettstudier er studier via nett, uten oppmøte til fysiske forelesninger eller klasseromsundervisning. Nettstudier er et godt alternativ til tradisjonell utdanning som gir deg friheten til å studere når du vil, hvor du vil. Samtidig får du hjelp og personlig oppfølging underveis. 

Dette gir deg en unik fleksibilitet som gjør det lett å kombinere studier med jobb, reise og familieliv. Vi tilbyr nettstudier på ulike nivåer innen en rekke fagområder. Vi tilbyr fagskoleyrkesrettet utdanninggenerell studiekompetanse og yrkesfag på videregående skole på nett. 

Hvordan foregår nettstudier?

Hos oss har vi tre ulike varianter av nettstudier, fleksible nettstudier, nettstudier med fast oppstart og nettstudier med samlinger. Her ser du hva som skiller dem:

Nettstudier med fleksibel oppstart

De fleste av utdanningene våre tilbys som fleksible nettstudier. Det betyr at du kan studere hvor du vil, når du vil - i ditt eget tempo. Disse studiene har studiestart hver dag, hele året.

Når du blir student hos oss, får du tilgang til vår nettskole. Der finner du en komplett oversikt over dine nettstudier, med studieveiledning for hvert enkelt emne. Studieveiledningen forteller deg hva du bør fokusere på innenfor de ulike emnene, og hva som er viktig for deg å lese før neste innsendingsoppgave. Den er ment å erstatte det en lærer ville sagt i klasserommet, og fungerer som et utfyllende tillegg til eventuelle lærebøker.

Mange studier eller kurs inneholder øvingsoppgaver underveis i nettkurset. Som avslutning på en leksjon, finner du innsendingsoppgaver som skal leveres til lærer via nettskolen.

På din personlige side får du oppdatert informasjon om aktivitetene som er registrert på deg. Det kan være innsendinger, kommentarer fra lærer, karakterer, eksamensoppmelding og karakter på eksamen.

Alle våre kurs er knyttet til et "klasserom", en møteplass der du kan stille spørsmål, gi svar og diskutere med andre studenter. Her kan du diskutere spesifikke temaer med andre som er opptatt av nøyaktig det samme.

Nettstudier med fast oppstart

Vi tilbyr også nettstudier med fast oppstart to ganger i året. Disse studiene passer for deg som ønsker å følge en fast progresjon, sammen med en nettklasse. Se våre ledige studieplasser her.

I nettskolen, finner du komplett oversikt over dine nettstudier med studieveiledning for hver utdanning. Studieveiledningen forteller deg hva du bør fokusere på innen de ulike emnene, og hva som er viktig å lese før hver innsendingsoppgave.

Alle våre nettutdanninger er knyttet til et virtuelt «klasserom» – en møteplass der du kan stille spørsmål til faglærer, gi svar og diskutere med andre studenter. Der kan du diskutere spesifikke tema med de andre studentene på utdanningen.

Nettstudier med samlinger

På nettstudier med samlinger, foregår studiene i hovedsak via nettstudier, men med noen fysiske samlinger i løpet av studietiden. Disse studiene følger en fast progresjon og har oppstart to ganger i året. Dette er et godt alternativ for deg som liker friheten ved nettstudier, men samtidig vil ha støtte fra en lærer og en klasse.

Det meste av undervisningen er nettbasert, men det blir i tillegg planlagt regelmessige samlinger hvor studentene samles og deltar i undervisning sammen med en lærer. Antall samlinger vil variere noe, les mer om dette under hvert enkelt utdanningstilbud.

I Oslo vil undervisningen skje på vår skole i Nedre Vollgate 8.

Andre steder er undervisningen lagt til hoteller, hvor vi bruker hotellets konferanserom til undervisningen. På de samme hotellene har vi inngått avtale om rabatterte overnattinger for studentene. Det betyr at du kan rusle ned til undervisningen i bare sokkelesten om du vil, ren luksus!

Alle samlinger er lagt til helger, slik at det er lettere å kombinere med jobb og andre forpliktelser.

Veiledning og oppfølging

Hos oss får du personlig oppfølging og hjelp – når du trenger det. Du får en lærer som følger deg gjennom hele studietiden ved å gi deg tilbakemelding på innsendingsoppgaver. Nettlærerne har som mål å gi deg tilbakemelding innen 2-3 dager gjennom nettskolen.

Du får også en egen studieleder som hjelper deg med praktiske spørsmål rundt studiet, og som gir deg veiledning og følger deg opp når du trenger det.

Studielengde på studier med fleksibel oppstart

For alle studier og kurs med fleksibel oppstart, er det oppgitt en studietid i måneder, som er den tiden du kan bruke på å fullføre studiet. Studieperioden du får tildelt vil du få oversikt over i nettskolen. Vanligvis er tilgjengelig studietid minst det dobbelte av den tiden det tar hvis man studerer på heltid. For de aller fleste av våre studier innebærer dette at du har relativt god tid. Innenfor disse rammene legger du opp din egen studieplan, og er ikke avhengig av frister underveis. Om du trenger mer tid på deg til å fullføre studiene, kan du henvende deg til din studieleder for å søke om forlenget studietid.

En nettskole med sosialt studentmiljø

Mange tror at livet som nettstudent er en ensom tilværelse. Det trenger det ikke å være! Du har mange muligheter for å samarbeide med andre og danne deg et faglig og sosialt nettverk i vår nettskole. Det er stor sannsynlighet for at du finner andre studenter som er pålogget samtidig som deg, og ofte kan de være til stor hjelp dersom du står fast.  

Fleksibilitet

Nettstudier hos oss kan lett kombineres med jobb og familieliv. Studiene kan også kombineres med reise. I vår nettskole har du fleksibiliteten til å studere når og hvor du vil. Nettskolen er åpen 24 timer i døgnet, 365 dager i året. Slik kan du tilpasse nettstudiene til din hverdag.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk