Hopp til hovedinnholdet

Oppdatert info om Covid-19. Les mer.

Studietid

Alle våre nettstudier og kurs er oppgitt med beregnet studietid, for å fortelle deg noe om omfanget. Du står derimot fritt til å bruke kortere eller lenger tid på å gjennomføre, innen noen faste rammer. Det er en av fordelene med nettstudier.

Studietid

For alle studier og kurs er det oppgitt en studietid i måneder, som er den tiden du kan bruke på å fullføre studiet. Vanligvis er tilgjengelig studietid minst det dobbelte av den tiden det tar hvis man studerer på heltid. For de aller fleste av våre studier innebærer dette at du har relativt god tid. Innenfor disse rammene legger du opp din egen studieplan, og er ikke avhengig av å følge faste tider.

Noen studier har utvidet studietid - dette står i så fall beskrevet i studieomtalen.

Søknad om forlenget studietid

Dersom du ser at du trenger lenger tid på å fullføre ditt nettstudie, kan du søke om forlengelse. Hvis du søker om å få forlenget studietiden før den har gått ut koster det 350 kroner per måned. Hvis du søker om forlenget studietid etter at den ordinære studietiden har gått ut koster det 500 kroner i oppstartsgebyr og deretter 350 kroner per måned. De fleste søknader om utvidet studietid blir innvilget.

Støter du på problemer underveis oppfordrer vi deg til å kontakte din studieleder for en prat. Erfaringsmessig kan de hjelpe deg med det meste!

Støtte fra Lånekassen i studietiden

Nettstudier som er godkjent for lån i Lånekassen gir deg rett til støtte så lenge du holder deg innenfor beregnet studietid. Du kan ikke forvente å motta støtte hvis du går utover det som er oppgitt som beregnet studietid for ditt valgte nettstudie. Ta derfor hensyn til dette dersom du søker om utvidet studietid hos oss. Les mer om støtte fra Lånekassen.

Alt om nettstudier

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk