Hopp til hovedinnholdet

Oppdatert info om Covid-19. Les mer.

Praksis

Som en del av noen av fagskoleutdanningene, skal studentene ut i praksis.

Som en del av noen av fagskoleutdanningene våre, skal studentene ut i praksis.

Praksisperioden skal være i en relevant bedrift, og vare i 4 uker, eller totalt 20 dager. Denne delen av utdanningen vil forberede deg til arbeidslivet på flere måter. Du utvikler deg faglig, og lærer deg verdifull kompetanse om arbeidslivet.

Praksisperioden skaper en trygghet rundt egen kompetanse, noe som gjør at du stiller sterkere når du skal ut i jobb. Du vil få ferdigheter og praktisk erfaring innen fagområdet ditt, og har en unik mulighet til å bygge nettverk innen et område der du ønsker å jobbe.

I praksisperioden har du i tillegg mulighet til å vise deg frem for en potensiell arbeidsgiver, eller få en god referanse. Noen studenter får også jobbtilbud der de har vært i praksis.

Som en del av praksisdelen av utdanningen, skal du skrive en rapport om praksisperioden og stedet du har jobbet. Vi hjelper deg med å finne praksisplass, og viser deg hvordan du skal gå frem for å søke og finne en plass. 

Vi har tett dialog underveis, både med deg som student, og arbeidsplassen.

Praksisinformasjon nettstudenter

I 3. eller 4. semester, skal studentene ut i praksis. Du kan selv velge hvordan du vil gjennomføre dette. Det kan for eksempel være 4 sammenhengende uker, 2-4 dager i uken - med totalt 20 dager, eller praksis på ettermiddag/kveld med totalt 160 timer. Fordi vi vet hvor viktig praksis er, er vi fleksible for at du skal kunne gjennomføre praksisperioden.

Våre studieveiledere vil hjelpe deg med informasjon om hva som kreves av deg når du søker praksisplass. Du har også mulighet til å ta kontakt for å få personlig veiledning i prosessen.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk