Hopp til hovedinnholdet

Oppdatert info om Covid-19. Les mer.

Ta opp fag som privatist

Mangler du ett eller flere fag for å få generell studiekompetanse? Eller trenger du å forbedre karakterene dine? Vi tilbyr både generell studiekompetanse og fordypning i realfag, for deg som ønsker å søke opptak til høyere utdanning.

Generell studiekompetanse

Lurer du på hvilket studium du trenger? Finn riktig studium for din situasjon i tabellene under.

Din situasjon

Anbefalt studium

Du er minst 23 år og kan dokumentere 5 års heltids yrkespraksis eller annen utdanning, men har ikke fullført videregående skole. (23/5-regelen). Du kan ta fagene selv om du ikke har fylt 23 år, men du får ikke godkjent generell studiekompetanse før det året du fyller 23 år. 

Du har fullført videregående skole yrkesfaglig retning og har fagbrev eller svennebrev. (yrkeskompetanse med fag-/svennebrev.)

Du har fullført videregående skole yrkesfaglig retning på Vg3 nivå, men har ikke fagbrev. (yrkeskompetanse uten fagbrev.)

Du har fullført Vg1 og Vg2 yrkesfaglig retning.

Du har fullført Vg1 studieforberedende og Vg2 yrkesfaglig. (Kryssløp)

Du har fullført studieforberedende utdanning, men ønsker å ta opp igjen eller forbedre enkeltfag.

Søk på det aktuelle faget i søkefeltet øverst på siden

Trenger du Realfag?

Enkelte studier på høyskole- og universitetsnivå, slik som medisin, ingeniør- og økonomistudier, krever at du har ekstra fag i tillegg til generell studiekompetanse. Gjør deg kjent med opptakskravene til det studiet du tenker å søke opptak til. Matematikk R2 og Fysikk 2 gir ett realfagspoeng, resterende kurs gir deg 0,5 realfagspoeng. Fagene er utviklet i samarbeid med Bjørknes Privatskole, og dekker læreplanen for videregående opplæring, Kunnskapsløftet.

NKI Nettstudier tilbyr følgende fag som det ofte stilles krav om:

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk