Hopp til hovedinnholdet

Oppdatert info om Covid-19. Les mer.

Videregående skole

Videregående skole | NKI Nettstudier

Det er aldri for sent å fullføre – velg Norges største tilbyder av fag på videregående skole nivå!

Mangler du ett eller flere fag for å få generell studiekompetanse? Eller trenger du å forbedre karakterene dine? Vi tilbyr generell studiekompetanse, påbygg til generell studiekompetanse, fordypning i realfag samt flere yrkesfaglige utdanningsprogram. Dersom du har tilstrekkelig og relevant praksis, og kvalifiserer som praksiskandidat, så kan vi tilby teorifagene før du avlegger fagprøven.

Fullført videregående skole åpner dører til både videre utdanning og jobb, enten du velger generell studiekompetanse eller yrkesfag. 

Oppfølging underveis

Som student hos oss, får du personlig oppfølging og hjelp – når du trenger det. Du får en lærer som følger deg gjennom hele studietiden, og en studieleder som er behjelpelig med praktiske spørsmål, og som gir deg veiledning ved behov

Velg riktig utdanning

Utdanning på videregående skole gir mange valgmuligheter. Vi hjelper deg gjerne med å finne riktig retning og relevante fag. Vårt studietilbud omfatter:

NKI Nettstudier tilbyr fag som sikrer deg generell studiekompetanse etter 23/5-regelen.

For å oppnå generell studiekompetanse etter 23/5-regelen må du:
- bestå eksamen i de seks studiekompetansefagene (norsk, matematikk, historie, engelsk, samfunnsfag, kroppsøving)
- kunne dokumentere minst 5 år heltids aktivitet (Se linken til Samordna opptak til hva som godkjennes som aktivitet: Samordna opptak).
- fylle minst 23 år det året du skal søke opptak til høyskole/universitet

Vær oppmerksom på at flere høyskole-/universitetsstudier har spesielle opptakskrav, for eksempel krav om fordypning i realfag. Vi anbefaler at du undersøker med studiestedet du skal søke opptak ved. NKI tilbyr realfag.

Dersom du allerede har tatt ett eller flere fag i videregående opplæring, anbefaler vi at du undersøker med opplæringsstedet hvilke fag du mangler for å oppnå generell studiekompetanse. 

  • Fagbrev – vi tilbyr fag som dekker den teoretiske delen av fagprøven. For å gå opp til fagprøven må du i tillegg ha fullført praksis som lærling. Har du lang arbeidserfaring kan du gå opp til fagprøven som praksiskandidat, uten å følge det ordinære utdanningsløpet.

Eksamen

Eksamen i fag fra videregående skole arrangeres av fylkeskommunene, ikke av NKI Nettstudier. Når du tar fag på videregående skoles nivå ved NKI Nettstudier er du å regne som privatist. For mer informasjon om eksamen, se her.
Du må selv melde deg opp til privatisteksamen (www.privatistweb.no). Oppmeldingsfrist er som regel 15.september for høstsemesteret, og 15.februar for vårsemesteret. Fristene kan variere, så undersøk eksakt frist for ditt fylke. 

Trenger du fagkode?

Her finner du fagkoder for eksamen

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk