NKI blogg
Dysleksi

Har du dysleksi, eller sliter du med å skrive eller lese. La meg oppmuntre deg. I mange tilfeller ser det ut som om personer blir inspirert av å ikke kunne beherske et språk, enten det er muntlig eller skriftlig. 

En dag i livet, som nettstudent

Klokken er 6:20 og alarmen ringer. Etter et par klikk på snooze-funksjonen er det opp å starte dagen. Jeg liker å begynne hver dag med to ting jeg synes er veldig viktig. 

Hvordan jeg jobber med studiene

Det å jobbe med de ulike studieenhetene innen en utdanning kan være svært krevende, man får ofte tanker som «hvor skal jeg begynne?», og en følelse av alt faller i et stort kaos når man ser alt man skal gjennom på et skoleår eller ett semester.

Jeg har lyst til å fortelle dere om et prosjekt fra Vadsø. Jeg var der i begynnelsen av oktober i forbindelse med et samarbeid mellom Vadsø kommune og Opplæringskontoret i Finnmark.

Mina Sofie Seim | NKI Nettstudier

Mitt navn er Mina, jeg er 19 år og bor i Fredrikstad. Jeg er lærling i Helsearbeiderfaget og jobber fulltid turnus i hjemmesykepleien. 

Denne kompetansen trenger næringslivet i fremtiden | NKI Nettstudier

NHOs kompetansebarometer for 2017 er klart. Her svarer over 5500 bedrifter på hvilken kompetanse de trenger fremover. Svarene viser et økende behov for videreutdanning.

Jeg gruer meg til eksamen

Eksamenstid skaper for enkelte studenter mange søvnløse netter og uro. Mange studenter får hvert år profesjonell hjelp for å takle angsten, men mye kan man også gjøre selv.

Hvordan skille seg ut i et hav av gode kandidater?

Det å skrive en god søknad krever forberedelse. Les stillingsutlysningen nøye, finn ut hva de vil ha og gi dem det. Søknaden blir nemlig et svar på stillingsutlysningen.

Selvtillit, eksamen og nerver

Betyr selvtillit noe for resultatet av din prestasjon? Kan det være slik at du ville fått en langt bedre karakter om du hadde hatt bedre selvtillit? La oss være enige om en ting. Selvtillit er irriterende viktig. Særlig til muntlig eksamen kan den bety ganske mye. Så hva gjør man for å få bedre selvtillit som student?

Yrkesfag

Hvem skal bygge huset ditt? Reparere det? Drenere? Anlegge parker og hage? Hva gjør du når pipa brenner eller vannet ikke blir varmt lenger? Hvem skal pleie dine kjære når de ikke lenger kan bo hjemme? Hvem skal hente deg i ambulansen når du får akutte brystsmerter? Er det å fremsnakke yrkesfagene viktig for å rekruttere flere til disse yrkene?

NKI Nettstudent, Marius Alexander Winsjansen

Jeg heter Marius Alexander Winsjansen, er 25 år og bor i Danmark. Jeg har studert generell studiekompetanse på NKI Nettstudier i nesten et år nå, og kunne ikke vært mer fornøyd. Jeg startet som student i januar og er ferdig i desember. 

NKI student, Kine

Nå er jeg i skikkelig høststemming! Jeg elsker høsten og trives kjempegodt, jeg gleder meg også allerede til jul! Jeg er et skikkelig høst/vinter-menneske og trives faktisk best i disse årstidene. Derfor synes jeg også at det er ekstra koselig å kunne sette meg ned med litt skolejobbing på kveldstid!

NKI nettstudenter, Agust og Katrin
september 25. 2017

Vi har intervjuet et ektepar fra Island som bor i Grimstad og studerer sammen på nett hos NKI. Agust Agustsson og Katrin Jonsdottir har tidligere studert Teknisk Tegner Bygg og Maskin hos NKI, og nå studerer de Forkurs Bachelor Ingeniør hos oss.

Slik lager du en god CV

Det å skrive en god CV kan ofte virke vanskelig, fordi det finnes så mange måter å gjøre det på. Når det finnes mange valg, skaper det ofte forvirring med tanke på hva som egentlig er best. 

NKI nettlærer, Aage

Er du 30-40-50 eller kanskje du er 70 år og lurer på om du skal studere? Er det noen hensikt å studere når man er blitt godt voksen? Finnes det en aldersgrense?

NKI student, Kine Emilie Johnsen

Jeg heter Kine Emilie, jeg er 22 år og bor i Nord-Trøndelag. Jeg er småbarnsmor, og studerer Helsesektretær Vg3 på nett. Jeg vil gjerne dele med dere andre studenter, eller dere som vurderer å studere på nett, hvorfor jeg valgt nettstudier og mine erfaringer gjennom de skoledagene jeg har hatt så langt.

Transport samling

Tett samarbeid med de beste aktørene i bransjen er avgjørende for oss i NKI når kvaliteten i våre transport- og logistikkfagstudier skal løftes ytterligere.

Student blogginnlegg om veien videre

Nå er sommerferien over og det er også mine privatisteksamener. Jeg har hatt en fantastisk ferie sammen med familien, vi har vært i Danmark og barna har storkost seg. Nå er jeg godt i gang med videre studier og har startet på høyskolen, lærerutdanningen ble det til slutt.

Et blogginnlegg om student motivasjon

«Utsett ikke til i morgendet du kan gjøre i dag»…. Enklere sagt enn gjort? 

Hvordan bli kvitt tidstyvene?

Leseplanen er klar! Du vet nøyaktig når du har planlagt innsendingene dine, og til og med fått sneket inn tid til repetisjon før eksamen i planen. 

I følge planen har du tilstrekkelig med tid til å komme gjennom alt du trenger dette semesteret! Du har til og med skrevet ned din motivasjon for studiet, så den kan hentes frem som en påminnelse senere. Halve jobben er så og å si gjort og du er klar for å sette i gang!

Men vent.. 

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk