Hopp til hovedinnholdet

Oppdatert info om Covid-19. Les mer.

NKI blogg
Viktoria (27) er i praksis på en tannklinikk

Vi har intervjuet nettstudent, Viktoria (27). Hun tar Helse og oppvekstfag vg1 og drømmer om å jobbe som tannhelsesekretær. Hun har fått praksisplass på en tannklinikk og har virkelig fått en smakebit på hvordan det er å jobbe som tannhelsesekretær. Viktoria deler sine forventninger og erfaringer.

Karriererådgiver, Celine

Vi har intervjuet en av våre sertifiserte karriererådgivere, Celine Elserud (27). Hun deler sin bakgrunn og erfaringer, samt noen nyttige tips og råd til deg som er usikre på veien videre.

Jeg heter Rune Haukeland, og jeg er lærer i matematikk og naturfag.

2018 blir yrkesfagenes år!

Det har vært en god økning av søkere til yrkesfag – til glede for arbeidslivet! Nå skal det satses bredt på fagkompetanse, for både unge og voksne med realkompetanse. Den ordinære søknadsfristen for inntak til videregående skole var 1.mars og tallene etter årets søkerrunde er nå klare.

NKI nettstudent, Kamilla

Jeg heter Kamilla og er 27 år gammel. Da jeg var i permisjon med min yngste sønn begynte jeg å studere teknisk tegning på NKI. 

Fordypningsoppgave i norsk for privatister

Fordypningsoppgaven gir deg mulighet til å gå i dybden i et selvvalgt emne fra norskfaget.

NKI nettstudent, Pricila

Jeg heter Priscila. Jeg kommer fra Brasil, er 34 år og går på Arbeidslederskolen. Nå er det mindre enn en måned igjen til eksamensperioden, og jeg bestemte meg for å lage en plan for å være godt forberedt.

Hvorfor bli helsefagarbeider?

Samfunnets befolkningssammensetning endrer seg. Vi lever lengre, og vi blir flere eldre. Dette gjør at trykket på pleie- og omsorgtjenestene våre øker. Tall viser at det er behov for 4500 nye helsefagarbeidere hvert år fremover. 

NKI nettstudent, Espen, deler sine beste studietips!

Mitt navn er Espen Andersen. Jeg er 33, år og tar årsstudium i Webdesign. Til daglig er jeg samboer med Sissel, pappa til Kasper 1 år og jobber som Account manager i Eidsiva bredbånd. Når man skal kombinere studier med jobb og familieliv, krever det litt ekstra planlegging. Her er mine beste studietips.

Riktig studieveiledning reduserer feilvalg

Samordna opptaks søknadsfrist til høyere utdanning nærmer seg med stormskritt, og mange unge skal nå ta valg som påvirker videre studier og karriere. Men hvordan kan man være sikker på at man velger rett?

NKI nettstudent, Kamilla

Jeg heter Kamilla Ness Mannes, er 27 år gammel og studerer teknisk tegning på NKI samtidig som jeg jobber fast som vekter på ISPS havn. Jeg er bosatt i Sandeid med samboer og 2 små gutter på 3 og 1 år.

NKI har inngått bedriftsavtale med Kahoot!

Som første utdanningsinstitusjon i Norge, har NKI inngått bedriftsavtale med Kahoot!. Det har aldri vært morsommere å studere.

Mange bedrifter har et stort behov for kompetanse fra yrkesfag og fagskole

Behovet for fagutdannede øker stadig, og noen yrkesgrupper sliter nå med å rekruttere kvalifisert arbeidskraft.

NKI nettstudent, Priscila

Mitt navn er Priscila. Jeg er fra Brasil, er 34 år og har bodd i Norge i 5 år. Jeg er nettstudent hos NKI. 

40 prosent angrer på studievalg

I en undersøkelse utført av ManpowerGroup, sier 40 prosent av de spurte at de angrer på studievalget sitt. 

NKI nettstudent, Espen

Mitt navn er Espen Andersen. Jeg er 33, år og har siden juli 2016 studert årsstudium i Webdesign. Til daglig er jeg samboer med Sissel, pappa til Kasper 1 år og jobber som Account manager i Eidsiva bredbånd. 

Alt du må vite om eksamen

Når du er student ved NKI er det viktig at du har informasjon om frister, praktisk informasjon og formelle krav til eksamen. Vi har mange studenter som er usikre på ting rundt eksamen, og ved å lese dette innlegget håper vi det vil avklare hva akkurat du lurer på før eksamen!

Karriereskift

Når du står ved et veiskille og jobben er blitt en pest og en plage, er det på tide å tenke nytt.

Nettstudent, Marius

Et nytt år byr på nye muligheter, og denne gangen med enda flere enn før.

Mastersyken

Stadig flere tar Mastergrad, men er det behov for alle masterutdanningene i arbeidslivet?

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk