NKI blogg

Med vår nye visjon -” Vi skaper fremtidens utdanning”, sier NKI at vi skal være lekne, nytenkende og innovative innenfor det vi tilbyr på nett i årene fremover. Vi forteller at måten vi formidler våre produkter på skal gi deg som student en god læringsopplevelse og økt læringseffekt slik at du når dine mål. NKI er opptatt av at den enkelte student som velger oss skal vite at vi holder det vi lover, og at vi leverer solid kvalitet både på produkt og på den personlige oppfølgingen du får underveis i studiet. Vi har fokus på å hele tiden rekruttere de beste nettlærerne og blant våre egne ansatte. 

Det nye året har bare så vidt kommet i gang og mange ser på dette som en gylden mulighet til å begynne med videreutdanning.

Besøk oss på utdanningsmessen i Oslo, Bergen og Trondheim.

Nå nærmer julen seg og det er tid for å ta et pust i bakken, slappe av og kose deg. Julen er også tiden hvor du kan unne deg en pause fra studier og hverdagens stress og mas. Her får du noen tips som kan hjelpe deg til å senke skuldrene og nyte høytiden.

Jubelhilsen fra Gine Hansen, Autorisert helsesekretær.

Da har jeg kommet i mål med helsesekretær-utdanningen :)
Hurra!! Jeg har bestått alle eksamener, fått vitnemål og autorisasjon.

I en ny rapport utført av Norsk institutt for studier av innovasjon, forsking og utdanning (NIFU) er det blitt gjort analyser av karakterer for fire skoleår (2009-2013). Rapporten viser at det er større avvik mellom standpunkt- og eksamenskarakter ved allmenne private videregående skoler enn i offentlige. Dette gjelder spesielt skoler som er definerte som små. Avvikene er større hos elever som har høye standpunktkarakterer. 85 % av elever med 6 i standpunktskarakter fikk lavere karakter på eksamen.

For mange av våre studenter betyr høst studiestart. Mange begynner å studere for første gang, og håper på å fullføre mange års studier. Her er noen av våre beste studietips for å få best mulig utbytte av nettstudiene.

Stadig flere tar Mastergrad, men er det behov for alle masterutdanningene i arbeidslivet?

For tiden fylles lokalene våre opp med studenter som skal avlegge eksamen. Omtrent en tredjedel av våre eksamener, krever personlig frammøte. Rundt forbi i de ulike etasjene henger det oppslag med teksten: «Eksamen pågår. Vis hensyn». Om morgenen sitter studentene i foajéen vår og venter. De er stille og konsentrerte. Noen blar igjennom pensumnotater, andre mediterer og noen sitter urørlige med et konsentrert og innbitt uttrykk. Det er bare minutter før de skal vise hva uker og måneder med studier har lært dem.

I september 2013 lanserte NKI 4 nye fagskoleutdanninger innen helse, som har vært veldig populære. Vi intervjuet to studenter for å høre om hvordan de opplever helsefagskolen.

Linda Rostrup | NKI Nettstudier

Hvor viktig er det å ha utdanning? Hva kreves i dagens arbeidsmarked? ”Kunnskap er makt” og ”Utdanning er økonomisk lønnsomt” er velkjente uttrykk, og det med rette.

Med fullført utdanning øker du dine muligheter til å nå drømmejobben, spesielt i dagens arbeidsmarked der det stadig stilles spesifikke krav til formell kompetanse, omstillingsevne og kontinuerlig kompetanseutvikling.

Det beste kjøkkenet

I januar har NKI Nettstudier arrangert en konkurranse, i samarbeid med Norske interiørblogger, der Norges beste kjøkken skulle kåres. I konkurransen skulle man vise hvordan man hadde gitt kjøkkenet en kickstart på det nye året. Det har vært mye snakk om at norske bloggere har samme stil. Gjennom denne konkurransen ønsket vi å vise mangfoldet. For å sikre dette, ble Kjersti Bergersen, kjent som programleder i ”Tid for hjem”, valgt som gjestedommer. Hun plukket ut ti finalister som bloggerne kunne stemme på.

Vi ønsker både nye og igangværende studenter velkommen til et nytt studieår her hos oss ved NKI Nettstudier. En stor gratulasjon også til alle dem som i 2013 klarte å fullføre sine studier og nådde sine mål. Vi er stolte av dere alle sammen!

I disse dager er det mange som skal ta et viktig valg, nemlig hva man skal studere, og som derfor kontakter oss for å få veiledning rundt dette. En av de viktigste tingene jeg lærte som rådgiverstudent, var at rådgiveren ikke skulle være en ekspert. Dette er en av de tingene jeg har kjent mest på i de månedene jeg har jobbet som studierådgiver ved NKI Nettstudier.

Julen er vel overstått, og mange ønsker å møte det nye året med blanke ark. Mange ønsker en fersk start på det nye året, dette gjenspeiles også i interiøret. I samarbeid med Norske Interiørblogger, har vi har en konkurranse hvor interiørbloggere kan vise hvordan de har gitt kjøkkenet en ny start på året. Temaet for konkurransen er ”Blanke ark på kjøkkenet”. Vinneren får et gavekort på 10.000,- på gratis nettstudier hos NKI. Vinneren av dette gavekortet har altså mulighet til å gi seg selv en helt ny start også.

De siste ukene har jeg vært på min faste praksisplass på legesenteret, gjort unna noen eksamener, og i tillegg til dette har jeg også hospitert på sykehus. Jeg har storkost meg med disse oppgavene.

Jeg opplever at de skriftlige eksamenene går lettere, dette mye fordi jeg nå har erfaringer å se tilbake på.  Det har blitt enklere for meg å se helheten i arbeidet, ettersom jeg har fått praktisert både på sykehus og på legesenteret.

Ingeborg Bø og Per Martin Skogsholm. Foto: Fleksibel utdanning Norge (FuN

Gratulerer til NKI nettlærer, Per Martin Skogsholm (67) som vant årets nettlærer. Per Martin er en inspirasjonskilde for både studenter og kolleger.

Jeg heter Vigdis, er 29 år gammel, samboer, har to flotte gutter på 12 og 2,5 år og bor i Drammen. Jeg studerer Bachelor i Økonomi og Administrasjon hos NKI, og jeg begynte på mine studier nå i høst.

Jeg er utdannet frisør og make-up artist og jeg jobber som daglig leder i en frisørsalong. Etter å ha tenkt i 2-3 år om at jeg ville studere videre, så valgte jeg å kaste meg i det nå i høst.

Når jeg ble spurt hvorfor jeg ville jobbe som eksamensleder så var svaret enkelt. Jeg ville være nærmere den siste prosessen som sikret våre studenters drømmer. Det er dette du har jobbet for i noen måneder, mens andre igjen har jobbet flere år for å fullføre sin utdannelse.

Nå er tiden inne for å praktisere alt jeg har studert. Jeg er så heldig å ha fått praksisplass på et legekontor som har et godt arbeidsmiljø, og som har et godt rykte på seg. (Et godt rykte betyr at pasienter får god service og blir ivaretatt). Det er akkurat dette jeg vil lære mer om og bidra med i en fremtidig jobb. Jeg var en tur innom legekontoret i dag for å hilse på de ansatte, og jeg ble så varmt tatt i mot, så nå bare jeg gleder meg til å begynne. Jeg har en liten spent sommerfugl i magen, men jeg gruer meg ikke lengre. Det er herlig det!!

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk