NKI blogg
september 16. 2013

Her kommer en oppsummering fra konferansen «MOOC til Norge», som gikk av stabelen 10. september på Universitetet i Oslo (UIO). 

Vibeke Hammer Madsen Administrerende direktør, Hovedorganisasjonen Virke

I norsk utdanningspolitisk debatt kan det virke som om det store frafallsproblemet befinner seg i videregående opplæring. Selvsagt er det alvorlig at mer enn 40 prosent IKKE gjennomfører videregående på normert tid, og at så mange som 30 prosent heller ikke har fullført etter fem år. Men kanskje vi ser oss blinde på problemene i den videregående skolen. Den er etter min mening bare et symptom på noe langt mer alvorlig.

Hei, mitt navn er Gine Hansen og jeg studerer helsesekretær.
Jeg er 29 år, og studerer på heltid.  Helsesekretær har jeg valgt fordi jeg kan bidra til at andre får innsikt i hvordan de kan bedre sin egen helse. Laboratoriearbeid er jeg også veldig interessert i. Det skal bli spennende å arbeide der når jeg begynner i praksis.

Å studere kan være både spennende, lærerikt og morsomt på samme tid, men studietiden kan også by på faglige utfordringer.  Da er det viktig som student å vite at motivasjon, selvstendighet og tro på seg selv kan være viktige forutsetninger for å lykkes med studiearbeidet.  I gjennomføring av studiet kan det også være lurt å orientere seg om ulike studieteknikker som kan være med på å gjøre hverdagen som student litt enklere.

NOKUT arrangerte i juni et seminar med tittelen «Har vi den utdanningen samfunnet trenger?» Bakgrunnen var en ny NOKUT-rapport som viser et utdanningskart i kraftig endring. I sammendraget kan vi lese at «Satt på spissen kan man hevde at sektoren preges av at fagskoler vil bli høyskoler og at høyskoler vil bli universiteter». Rapporten peker også på en sterk vekst i antall nye tilbydere og derved også flere studietilbud. Fra et nettskoleståsted er det interessant å se en markant økning i antall studenter ved høyskoler og universitet som gjennomfører studier som fjernundervisning. 

Joda, det er alltid plass til ferietid :)

Sosiale medier inkluderer plattformer som muliggjør interaktiv kommunikasjon og dialog gjennom deling av interaktivt webinnhold. Innholdet kommer i ulike formater som tekst, video, bilder, pdf og audio. Man kan lære alt mulig gjennom sosiale medier i dag, og The British Council er et eksempel på dette. De har over 1, 281, 245 likes på facebook, og bruker sine facebooksider til å lære folk engelsk. På YouTube kan man lære alt fra hvordan man spiller en gitar til hvordan man bruker excel. Læringsmulighetene er uendelige! Sosiale medier er med på å gjøre informasjon lett tilgjengelig og er en kommunikasjonsplattform som engasjerer sine brukere og gir muligheten til sanntidskommunikasjon.

Et norskutviklet læringsspill skal hjelpe skoletrette videre med høyere teoretisk utdanning.

Etterutdanning lønner seg – også i kroner og øre, viser nye undersøkelser.  I tillegg til forbedret yrkesdeltakelse og yrkesstatus, ser det ut til at videreutdanning også gir inntektsmessig avkastning for både medarbeider og bedrift.

Jeg vil gjerne få ønske NKI velkommen i bloggsfæren! Det er et gode for norsk utdanningspolitisk debatt at en stor aktør som NKI slik melder seg på i debatten.

Utdanningstilbud som de NKI har er nemlig sentrale for å løse noen av de viktigste samfunnsutfordringene vi har.

Dette semesteret avviklet NKI 139 eksamener i ulike fag. 66 av disse er for første gang gjennomført digitalt.

– En svært positiv opplevelse, sier student Hanne Støvland Jørgensen, som i vår har tatt digital eksamen i personalledelse.

Mennesker aksepterer ikke lengre at de må tilpasse seg verden. De forventer at verden skal tilpasse seg dem

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk