Hopp til hovedinnholdet

Oppdatert info om Covid-19. Les mer.

NKI blogg

I en ny rapport utført av Norsk institutt for studier av innovasjon, forsking og utdanning (NIFU) er det blitt gjort analyser av karakterer for fire skoleår (2009-2013). Rapporten viser at det er større avvik mellom standpunkt- og eksamenskarakter ved allmenne private videregående skoler enn i offentlige. Dette gjelder spesielt skoler som er definerte som små. Avvikene er større hos elever som har høye standpunktkarakterer. 85 % av elever med 6 i standpunktskarakter fikk lavere karakter på eksamen.

For mange av våre studenter betyr høst studiestart. Mange begynner å studere for første gang, og håper på å fullføre mange års studier. Her er noen av våre beste studietips for å få best mulig utbytte av nettstudiene.

Stadig flere tar Mastergrad, men er det behov for alle masterutdanningene i arbeidslivet?

For tiden fylles lokalene våre opp med studenter som skal avlegge eksamen. Omtrent en tredjedel av våre eksamener, krever personlig frammøte. Rundt forbi i de ulike etasjene henger det oppslag med teksten: «Eksamen pågår. Vis hensyn». Om morgenen sitter studentene i foajéen vår og venter. De er stille og konsentrerte. Noen blar igjennom pensumnotater, andre mediterer og noen sitter urørlige med et konsentrert og innbitt uttrykk. Det er bare minutter før de skal vise hva uker og måneder med studier har lært dem.

I september 2013 lanserte NKI 4 nye fagskoleutdanninger innen helse, som har vært veldig populære. Vi intervjuet to studenter for å høre om hvordan de opplever helsefagskolen.

Linda Rostrup | NKI Nettstudier

Hvor viktig er det å ha utdanning? Hva kreves i dagens arbeidsmarked? ”Kunnskap er makt” og ”Utdanning er økonomisk lønnsomt” er velkjente uttrykk, og det med rette.

Med fullført utdanning øker du dine muligheter til å nå drømmejobben, spesielt i dagens arbeidsmarked der det stadig stilles spesifikke krav til formell kompetanse, omstillingsevne og kontinuerlig kompetanseutvikling.

Det beste kjøkkenet

I januar har NKI Nettstudier arrangert en konkurranse, i samarbeid med Norske interiørblogger, der Norges beste kjøkken skulle kåres. I konkurransen skulle man vise hvordan man hadde gitt kjøkkenet en kickstart på det nye året. Det har vært mye snakk om at norske bloggere har samme stil. Gjennom denne konkurransen ønsket vi å vise mangfoldet. For å sikre dette, ble Kjersti Bergersen, kjent som programleder i ”Tid for hjem”, valgt som gjestedommer. Hun plukket ut ti finalister som bloggerne kunne stemme på.

Vi ønsker både nye og igangværende studenter velkommen til et nytt studieår her hos oss ved NKI Nettstudier. En stor gratulasjon også til alle dem som i 2013 klarte å fullføre sine studier og nådde sine mål. Vi er stolte av dere alle sammen!

I disse dager er det mange som skal ta et viktig valg, nemlig hva man skal studere, og som derfor kontakter oss for å få veiledning rundt dette. En av de viktigste tingene jeg lærte som rådgiverstudent, var at rådgiveren ikke skulle være en ekspert. Dette er en av de tingene jeg har kjent mest på i de månedene jeg har jobbet som studierådgiver ved NKI Nettstudier.

Julen er vel overstått, og mange ønsker å møte det nye året med blanke ark. Mange ønsker en fersk start på det nye året, dette gjenspeiles også i interiøret. I samarbeid med Norske Interiørblogger, har vi har en konkurranse hvor interiørbloggere kan vise hvordan de har gitt kjøkkenet en ny start på året. Temaet for konkurransen er ”Blanke ark på kjøkkenet”. Vinneren får et gavekort på 10.000,- på gratis nettstudier hos NKI. Vinneren av dette gavekortet har altså mulighet til å gi seg selv en helt ny start også.

De siste ukene har jeg vært på min faste praksisplass på legesenteret, gjort unna noen eksamener, og i tillegg til dette har jeg også hospitert på sykehus. Jeg har storkost meg med disse oppgavene.

Jeg opplever at de skriftlige eksamenene går lettere, dette mye fordi jeg nå har erfaringer å se tilbake på.  Det har blitt enklere for meg å se helheten i arbeidet, ettersom jeg har fått praktisert både på sykehus og på legesenteret.

Ingeborg Bø og Per Martin Skogsholm. Foto: Fleksibel utdanning Norge (FuN

november 26. 2013

Gratulerer til NKI nettlærer, Per Martin Skogsholm (67) som vant årets nettlærer. Per Martin er en inspirasjonskilde for både studenter og kolleger.

Jeg heter Vigdis, er 29 år gammel, samboer, har to flotte gutter på 12 og 2,5 år og bor i Drammen. Jeg studerer Bachelor i Økonomi og Administrasjon hos NKI, og jeg begynte på mine studier nå i høst.

Jeg er utdannet frisør og make-up artist og jeg jobber som daglig leder i en frisørsalong. Etter å ha tenkt i 2-3 år om at jeg ville studere videre, så valgte jeg å kaste meg i det nå i høst.

Når jeg ble spurt hvorfor jeg ville jobbe som eksamensleder så var svaret enkelt. Jeg ville være nærmere den siste prosessen som sikret våre studenters drømmer. Det er dette du har jobbet for i noen måneder, mens andre igjen har jobbet flere år for å fullføre sin utdannelse.

Nå er tiden inne for å praktisere alt jeg har studert. Jeg er så heldig å ha fått praksisplass på et legekontor som har et godt arbeidsmiljø, og som har et godt rykte på seg. (Et godt rykte betyr at pasienter får god service og blir ivaretatt). Det er akkurat dette jeg vil lære mer om og bidra med i en fremtidig jobb. Jeg var en tur innom legekontoret i dag for å hilse på de ansatte, og jeg ble så varmt tatt i mot, så nå bare jeg gleder meg til å begynne. Jeg har en liten spent sommerfugl i magen, men jeg gruer meg ikke lengre. Det er herlig det!!

Raskere salg og høyere pris. Det er erfaringen til de som har valgt å style boligen før den blir lagt ut for salg.

Bedrifter og organisasjoner kan oppnå store fordeler ved å heve ansattes kompetanse gjennom e-læring. Faglig påfyll gir medarbeiderne økt motivasjon i jobben og bidrar til økt selvtillit. Kunnskapsdepartementet påpeker at livslang læring bidrar til å øke den enkeltes livskvalitet, og gir større verdiskapning og fleksibilitet i arbeidslivet.

Riktig kompetanse blant ansatte fører til at bedriften står bedre rustet mot den stadig økende konkurransen. Økt globalisering muliggjør større samhandling, integrasjon og kompetanseoverføring mellom ulike kulturer og markeder, noe som stiller nye krav til bedrifter verden over. Mangfold har blitt et konkurransefortrinn.

Vi blir stadig eldre i dette landet, og det er jo positivt?  De fleste vil vel nikke og si at vi ønsker å bli gamle så lenge ”helsa holder”.  Dersom ikke ”helsa holder” og vi trenger hjelp kan det bli verre. Dersom det ikke utdannes flere i 2035 vil det være en underdekning på nær 57 000 helsefagarbeidere og 28 000 sykepleiere (Tallene er hentet fra HELSEMOD 2012). Sjansen for vi trenger hjelp er ganske stor dersom vi blir over 70 år, i følge Helsedirektoratet (2012) vil vi da bruke sykehustjenester fem ganger mer enn yngre aldersgrupper. Den eldre pasient har ofte sammensatte lidelser noe som stiller et økt krav til kompetanse blant helsepersonell.

september 16. 2013

Her kommer en oppsummering fra konferansen «MOOC til Norge», som gikk av stabelen 10. september på Universitetet i Oslo (UIO). 

Vibeke Hammer Madsen Administrerende direktør, Hovedorganisasjonen Virke

I norsk utdanningspolitisk debatt kan det virke som om det store frafallsproblemet befinner seg i videregående opplæring. Selvsagt er det alvorlig at mer enn 40 prosent IKKE gjennomfører videregående på normert tid, og at så mange som 30 prosent heller ikke har fullført etter fem år. Men kanskje vi ser oss blinde på problemene i den videregående skolen. Den er etter min mening bare et symptom på noe langt mer alvorlig.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk