Hopp til hovedinnholdet

Oppdatert info om Covid-19. Les mer.

NKI blogg
ILånekassens logo

Vi får en del spørsmål om hvordan man søker lån og stipend i Lånekassen og hvilke studier som kvalifiserer for å søke om lån. Her har vi samlet all informasjonen du trenger når du skal søke lån og stipend.

Kombiner studier med jobb og familieliv

Elin har gått Ambulansefag Vg2, og er nå lærling på en ambulansestasjon. Hun forteller om hvordan det var å kombinere studiene med jobb og familieliv.

Apotektekniker – ny utdanning – NKI Nettstudier

Nå tilbyr vi nettkurs i Apotekteknikk Vg3 – et yrkesfaglig kurs for deg som ønsker å oppnå autorisasjon som apotektekniker.

Riktig bruk av kilder

Jeg heter Nina og jeg er nettlærer hos NKI. I dag vil jeg dele noen tips om riktig bruk av kilder. I en verden der «fake news» og alternative fakta har blitt begreper vi oftere og oftere møter på, og falsk og plantet informasjon får konsekvenser for både makt og storpolitikk, er det særlig viktig at vi er oppmerksomme på riktig bruk av kilder. Vi må ha kunnskap om hva som kan regnes som gode og troverdige kilder, og hvordan vi viser til disse kildene på riktig måte.

Fagskoleutdanning får gradsbetegnelser

I Norge er det stor etterspørsel etter folk med fagskoleutdanning. 29. november kunngjorde Kunnskapsdepartementet en ny forskrift som skal bidra til å øke omdømmet til fagskolen, slik at flere velger fagskoleutdanning.

Reiseliv student - Berit

Vi intervjuet Berit (54), som tidligere studerte Reiseliv med samlinger hos NKI. Etter mange år med kontorarbeid valgte hun å skifte karriere for å følge drømmen sin og få en mer variert og utfordrende jobb.

Eksamener

Endelig er eksamensperioden i gang! En tid fylt av skrekkblandet fryd for de aller fleste av oss- både for deg som student og for oss som skole. Eksamen er målet du jobber mot gjennom hele studietiden din, og det er høysesong for eksamensavdelingen på NKI. Vi jobber for å gjøre eksamensgjennomføringen din så sømløs og hyggelig som mulig!

NKI nettstudent, Fredric
november 16. 2018

Vi har intervjuet Fredric (23) som studerer helse og oppvekst Vg1 programfag hos NKI. Han skal gå videre med ambulansefag og håper å få en lang karriere som ambulansearbeider.

ambulansearbeider

Ambulansearbeider er et spennende og meningsfylt yrke der du utgjør en forskjell ved å møte mennesker i ulike kriser og ved å redde liv! «For noen av oss kan det føles som et kall i livet, at man skal redde andre som er i nød», sier Julie Wallum Gamre.

Hvordan få drømmejobben?

Når du skal lage CV, er noe av det viktigste at du sørger for at CV-en din viser at du har ferdighetene det blir spurt etter i jobbeskrivelsen.

NKI nettstudent, Kamilla

Nå har jeg vært student på NKI siden mars 2017 og tiden har gått veldig fort, samtidig som mye har forandret seg. Jeg har endelig meldt meg opp til eksamen og jeg nærmer meg datoen der studiet skal være ferdig. 

Fokurs Bachelor ingeniør

Har du kanskje feil matte fra videregående? Angrer du på at du tok et yrkesfaglig løp? Eller har du vært i jobb, men kjent at lysten til mer utdanning har vokst? Det var ikke lett å vite hva man skal velge som 16-17 åring! Vi utvikler oss og samler erfaringer gjennom hele livet. Er det mulig å endre retning nå? Gjøre noe med drømmen?

yrkesfag

NHOs kompetansebarometer for 2018 viser at seks av ti medlemsbedrifter mangler ansatte med rett kompetanse. I de fem årene NHOs kompetansebarometer er gjennomført har andelen aldri vært like høy.

Stor mangel på arbeidstakere med yrkesfaglig kompetanse

I går ble NHOs kompetansebarometer for 2018 offentliggjort. Det viser en stadig økende mangel på kompetanse i arbeidslivet.

Hvordan holde motivasjonen gjennom hele skoleåret?

Det er helt normalt å slite litt med motivasjonen gjennom et helt skoleår. Vi har derfor laget et blogginnlegg med lure tips du kan prøve om du trenger en ekstra motivasjonsboost.

Fagtekniker Hydraulikk – et yrke for fremtiden

Prognoser viser at det vil være en økt etterspørsel etter kvalifisert arbeidskraft i årene fremover. En fagskoleutdanning innen hydraulikk vil derfor være en god investering i fremtidig karriere.

Tannhelsesekretær Vg3

Vi er stolte av å kunne presentere det yrkesfaglige kurset, Tannhelsesekretær! NKI satser på yrkesfag fordi vi mener at det vil være en stadig økende etterspørsel etter yrkesfagutdannede i årene fremover.

NKI nettstudent i Danmark

Kjære lesere, det begynner å bli lenge siden sist, så la meg fortelle dere hvordan det går her i Danmark. Jeg heter Marius og er tidligere studentblogger for NKI. Nå oppfyller jeg drømmen min i Danmark etter at jeg tok generell studiekompetanse via nettstudier hos NKI fra Danmark. Dette er mitt siste innlegg om hvordan det er å studere og jobbe i Danmark og hvordan jeg fikk muligheten til å leve ut drømmen min.

Kan vi bli hva som helst?

Vi sier til barna våre at de kan bli hva som helst, men kan de det? Og hva vil det egentlig si å lykkes i et av verdens rikeste land?

Ut på tur

Jeg heter Kamilla og studerer teknisk tegner på NKI. Jeg har testet forskjellige tips som skal trigge hjernen og hjelpe hukommelsen, spesielt til å studere, men også ellers i hverdagen. Jeg har veldig dårlig hukommelse sjøl, derfor vil jeg å dele de tipsene som har virket for meg, og noen tips jeg ikke har prøvd enda, men kommer til å prøve.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk