Hopp til hovedinnholdet

Oppdatert info om Covid-19. Les mer.

NKI blogg

Forfatter: NKI

Nettundervisning

Vi er opptatt av teknologi- og å finne de beste digitale løsningene for våre studenter. Nå kan gründeren bak læringsrommet vi bruker vinne enda en prestisjetung pris.

Bussjåfører, Løyvekurs for person og godstransport

En rapport fra NHO, viser at Norge trenger 1000 nye bussjåfører årlig dersom målene om økt kollektivvekst skal nås. Vi er ikke i nærheten av å dekke dette behovet.

fagskole student, NK Nettstudier

Stortingets utdanningskomite la tirsdag frem en innstilling til regjeringens forslag om å styrke fagskolene. Komiteen går inn for at fagskolene skal bytte ut dagens fagskolepoeng med studiepoeng. Dette vil gi nye muligheter for fagskolestudenter.

En gammel oppfatning av yrkesfag, er at det begrenser deg senere i arbeidslivet og at det setter en stopper for videre utdanning. 

Det kan ofte føles litt vanskelig å oppdatere seg på ny kunnskap etter endt studietid. Som nettstudent er det praktisk å få tilsendt pensum og finne fagartikler i nettskolen. Hvordan skal man på lettest mulig måte oppdatere seg på dette, når man er ferdig utdannet?

I følge tall fra NHO, mangler 4 av 10 bedrifter fagskoleutdannet arbeidskraft i dag. Økte krav til omstillinger og etter- og videreutdanning, gjør at etterspørselen etter fagskoleutdannede vil øke ytterligere i årene fremover. 

Årets studentundersøkelse ble gjennomført for kort tid siden og vi har nå bearbeidet de tilbakemeldingene våre studenter har gitt oss. 

Mangler du studiekompetanse og opplever at du har stagnert i arbeidslivet, eller setter manglende studiekompetanse en stopper for videre studier? Voksenopplæring via nettstudier kan være løsningen i en hektisk hverdag. NKI tilbyr mange ulike kurs og studier som er tilrettelagt for voksne som ønsker videre opplæring og kompetanseutvikling.

Som student hos NKI Nettstudier vil du møte nettlærere som har god kompetanse i akkurat det faget du skal studere. Det betyr at du kan ha flere nettlærere i løpet av studiet ditt. Mange av våre nettlærere har jobbet i over 20 år hos oss, og har derfor god erfaring i det å veilede deg gjennom ditt nettstudiet. De fleste av våre nettlærere jobber deltid hos NKI, og har sin hovedjobb som lærer eller i virksomheter innenfor sitt fagområde.

Å arbeide i resepsjonen har endret seg og er fremdeles i endring. Det er lenge siden det var nok å kunne dele ut nøkler, være serviceinnstilt, samt beherske inn- og utsjekk av gjester.

Samhandlingsreformen (2008-2009) skal sikre at pasienter med sammensatte lidelser blir behandlet av helsepersonell med høy kompetanse, noe som har medført et ekstra behov for økt og spesialisert kompetanse innad i kommunene. Finnmark fylkeskommune har derfor valgt å satse spesielt på eldreomsorg gjennom å prioritere utdanningen Helse, aldring og aktiv omsorg med 20 studentplasser. Studiet er fullfinansiert av Helsedirektoratet og gratis for studentene.

Praktisk utdanning på høyere nivå

Det har den siste tiden vært stort fokus på å fremme landes fagskoler. En fagskoleutdanning skiller seg mye fra en tradisjonell høgskoleutdanning. Utdanningen er mindre akademisk og mer praktisk.

Om du ønsker å komme raskt ut i arbeidslivet kan en fagskoleutdanning kanskje være noe for deg?

Besøk oss på utdanningsmessen i Oslo, Bergen og Trondheim.

Nå nærmer julen seg og det er tid for å ta et pust i bakken, slappe av og kose deg. Julen er også tiden hvor du kan unne deg en pause fra studier og hverdagens stress og mas. Her får du noen tips som kan hjelpe deg til å senke skuldrene og nyte høytiden.

Jubelhilsen fra Gine Hansen, Autorisert helsesekretær.

Da har jeg kommet i mål med helsesekretær-utdanningen :)
Hurra!! Jeg har bestått alle eksamener, fått vitnemål og autorisasjon.

For mange av våre studenter betyr høst studiestart. Mange begynner å studere for første gang, og håper på å fullføre mange års studier. Her er noen av våre beste studietips for å få best mulig utbytte av nettstudiene.

Stadig flere tar Mastergrad, men er det behov for alle masterutdanningene i arbeidslivet?

I september 2013 lanserte NKI 4 nye fagskoleutdanninger innen helse, som har vært veldig populære. Vi intervjuet to studenter for å høre om hvordan de opplever helsefagskolen.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk