Hopp til hovedinnholdet

Oppdatert info om Covid-19. Les mer.

NKI blogg

Forfatter: NKI

Julen er vel overstått, og mange ønsker å møte det nye året med blanke ark. Mange ønsker en fersk start på det nye året, dette gjenspeiles også i interiøret. I samarbeid med Norske Interiørblogger, har vi har en konkurranse hvor interiørbloggere kan vise hvordan de har gitt kjøkkenet en ny start på året. Temaet for konkurransen er ”Blanke ark på kjøkkenet”. Vinneren får et gavekort på 10.000,- på gratis nettstudier hos NKI. Vinneren av dette gavekortet har altså mulighet til å gi seg selv en helt ny start også.

De siste ukene har jeg vært på min faste praksisplass på legesenteret, gjort unna noen eksamener, og i tillegg til dette har jeg også hospitert på sykehus. Jeg har storkost meg med disse oppgavene.

Jeg opplever at de skriftlige eksamenene går lettere, dette mye fordi jeg nå har erfaringer å se tilbake på.  Det har blitt enklere for meg å se helheten i arbeidet, ettersom jeg har fått praktisert både på sykehus og på legesenteret.

Ingeborg Bø og Per Martin Skogsholm. Foto: Fleksibel utdanning Norge (FuN

november 26. 2013

Gratulerer til NKI nettlærer, Per Martin Skogsholm (67) som vant årets nettlærer. Per Martin er en inspirasjonskilde for både studenter og kolleger.

Jeg heter Vigdis, er 29 år gammel, samboer, har to flotte gutter på 12 og 2,5 år og bor i Drammen. Jeg studerer Bachelor i Økonomi og Administrasjon hos NKI, og jeg begynte på mine studier nå i høst.

Jeg er utdannet frisør og make-up artist og jeg jobber som daglig leder i en frisørsalong. Etter å ha tenkt i 2-3 år om at jeg ville studere videre, så valgte jeg å kaste meg i det nå i høst.

Nå er tiden inne for å praktisere alt jeg har studert. Jeg er så heldig å ha fått praksisplass på et legekontor som har et godt arbeidsmiljø, og som har et godt rykte på seg. (Et godt rykte betyr at pasienter får god service og blir ivaretatt). Det er akkurat dette jeg vil lære mer om og bidra med i en fremtidig jobb. Jeg var en tur innom legekontoret i dag for å hilse på de ansatte, og jeg ble så varmt tatt i mot, så nå bare jeg gleder meg til å begynne. Jeg har en liten spent sommerfugl i magen, men jeg gruer meg ikke lengre. Det er herlig det!!

Vibeke Hammer Madsen Administrerende direktør, Hovedorganisasjonen Virke

I norsk utdanningspolitisk debatt kan det virke som om det store frafallsproblemet befinner seg i videregående opplæring. Selvsagt er det alvorlig at mer enn 40 prosent IKKE gjennomfører videregående på normert tid, og at så mange som 30 prosent heller ikke har fullført etter fem år. Men kanskje vi ser oss blinde på problemene i den videregående skolen. Den er etter min mening bare et symptom på noe langt mer alvorlig.

Hei, mitt navn er Gine Hansen og jeg studerer helsesekretær.
Jeg er 29 år, og studerer på heltid.  Helsesekretær har jeg valgt fordi jeg kan bidra til at andre får innsikt i hvordan de kan bedre sin egen helse. Laboratoriearbeid er jeg også veldig interessert i. Det skal bli spennende å arbeide der når jeg begynner i praksis.

Å studere kan være både spennende, lærerikt og morsomt på samme tid, men studietiden kan også by på faglige utfordringer.  Da er det viktig som student å vite at motivasjon, selvstendighet og tro på seg selv kan være viktige forutsetninger for å lykkes med studiearbeidet.  I gjennomføring av studiet kan det også være lurt å orientere seg om ulike studieteknikker som kan være med på å gjøre hverdagen som student litt enklere.

NOKUT arrangerte i juni et seminar med tittelen «Har vi den utdanningen samfunnet trenger?» Bakgrunnen var en ny NOKUT-rapport som viser et utdanningskart i kraftig endring. I sammendraget kan vi lese at «Satt på spissen kan man hevde at sektoren preges av at fagskoler vil bli høyskoler og at høyskoler vil bli universiteter». Rapporten peker også på en sterk vekst i antall nye tilbydere og derved også flere studietilbud. Fra et nettskoleståsted er det interessant å se en markant økning i antall studenter ved høyskoler og universitet som gjennomfører studier som fjernundervisning. 

Joda, det er alltid plass til ferietid :)

Sosiale medier inkluderer plattformer som muliggjør interaktiv kommunikasjon og dialog gjennom deling av interaktivt webinnhold. Innholdet kommer i ulike formater som tekst, video, bilder, pdf og audio. Man kan lære alt mulig gjennom sosiale medier i dag, og The British Council er et eksempel på dette. De har over 1, 281, 245 likes på facebook, og bruker sine facebooksider til å lære folk engelsk. På YouTube kan man lære alt fra hvordan man spiller en gitar til hvordan man bruker excel. Læringsmulighetene er uendelige! Sosiale medier er med på å gjøre informasjon lett tilgjengelig og er en kommunikasjonsplattform som engasjerer sine brukere og gir muligheten til sanntidskommunikasjon.

Et norskutviklet læringsspill skal hjelpe skoletrette videre med høyere teoretisk utdanning.

Etterutdanning lønner seg – også i kroner og øre, viser nye undersøkelser.  I tillegg til forbedret yrkesdeltakelse og yrkesstatus, ser det ut til at videreutdanning også gir inntektsmessig avkastning for både medarbeider og bedrift.

Jeg vil gjerne få ønske NKI velkommen i bloggsfæren! Det er et gode for norsk utdanningspolitisk debatt at en stor aktør som NKI slik melder seg på i debatten.

Utdanningstilbud som de NKI har er nemlig sentrale for å løse noen av de viktigste samfunnsutfordringene vi har.

Dette semesteret avviklet NKI 139 eksamener i ulike fag. 66 av disse er for første gang gjennomført digitalt.

– En svært positiv opplevelse, sier student Hanne Støvland Jørgensen, som i vår har tatt digital eksamen i personalledelse.

Mennesker aksepterer ikke lengre at de må tilpasse seg verden. De forventer at verden skal tilpasse seg dem

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk