Hopp til hovedinnholdet
27. oktober 2016

8 av 10 vil ta sin etterutdanning på nett

TNS Gallup har nylig foretatt en undersøkelse på oppdrag fra organisasjonen Fleksibel utdanning, som viser at et stort flertall av de som ønsker å ta etter- eller videreutdanning, kan tenke seg å gjøre det på nett.

Studierådgiver

Litt over halvparten av befolkningen mellom 25 og 60 ønsker å videreutdanne seg, og av disse er det hele 77 % som kan tenke seg et nettstudium. 

Kvinner er mer innstilt på videreutdanning enn menn, men den store forskjellen går mellom aldersgruppene, der de unge er vesentlig mer opptatt av etterutdanning enn de eldre. 57 % av kvinnene ønsker å videreutdanne seg, mens det er 50 % av mennene som ønsker det samme. I aldersgruppen mellom 25 og 29 er det hele 72 % som ser behovet for å ta videreutdanning, mens prosenttallet har falt til 37 % i gruppen fra 45 til 60. Når det er en så merkbar forskjell mellom de yngste og de eldste på arbeidsmarkedet, kan det henge sammen med at de yngre i større grad føler at det er mulighet for opprykk og nye og spennende arbeidsoppgaver.

Men det er ikke bare yrkesaktive som ser verdien av å gå på skole. Også blant pensjonister og trygdede er det en betydelig interesse for videreutdanning, tre av ti pensjonister og trygdede ønsker videreutdanning, og av disse er det hele 70 % som kan tenke seg å ta utdanning på nett. Det er med andre ord ingen stor nettvegring i den eldre garde, i hvert fall ikke blant dem som er så aktive og livsglade at de ser verdien av å lære noe nytt.

Ved NKI har vi studenter i alle aldre. Vi tilbyr etterutdanning på både yrkesrettet, fagskole- og høyskolenivå. Særlig er våre fagskoler populære for de som har yrkeserfaring innenfor et felt og ønsker å formalisere kunnskapen. Vi tilbyr fleksibiliteten som trengs for at det blir mulig å kombinere etterutdanning med jobb. Vi oppfatter at mange av de som velger å ta etterutdanning på nett gjør dette for å kunne søke på nye og enda mer utfordrende jobber i etterkant.

Nettstudier er et godt alternativ til tradisjonell utdanning, og gir deg frihet til å studere når du vil, hvor du vil, i ditt eget tempo. Lurer du på hvordan nettstudier fungerer? Klikk her for mer informasjon.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk