Hopp til hovedinnholdet
4. juli 2018

Den smarte veien til bedre karakterer

Snart kommer svarene fra Samordna opptak. Noen kom inn på førstevalget sitt, mens andre sitter igjen uten studieplass. Kom du ikke inn på studiet du ønsket på grunn av manglende- eller dårlige karakterer fra videregående? Hos oss kan du ta opp fag og forbedre vitnemålet før neste opptak.

Den smarte veien til bedre karakterer

En døråpner
Ikke alle tenåringer er like motiverte når de går på videregående, og noen angrer i ettertid på at vitnemålet ikke ble helt som det kunne blitt. Kanskje manglet du bare noen tideler for å komme inn på det studiet du ønsket deg? Heldigvis er det aldri for sent å ta opp fag og forbedre karakterene fra videregående skole.

Er du en av dem som mangler generell studiekompetanse, er det kanskje ikke nok å ta opp enkeltfag. Generell studiekompetanse er inngangen til utdanning ved høyskoler og universiteter. Mange mangler, av forskjellige grunner, denne kompetansen, og står da uten mulighet til å ta høyere utdanning. - Hos oss kan du på en rask og effektiv måte ta opp enten hele pensum eller de fagene du mangler eller har svak karakter i, sier Morten Ulriksen, utdanningsdirektør i NKI. - Vi tilbyr alle fag som kreves for å få generell studiekompetanse. Enten du ønsker å ta hele studiet eller om du kun mangler enkeltfag er det aldri for sent. Vi hjelper deg med å fullføre videregående skole, sier Ulriksen. – Vi tilbyr både generell studiekompetanse og fordypning i realfag. I tillegg får du en studieveileder som hjelper deg underveis i studiene, avslutter han.

NKI tilbyr også Vg3 påbygging til generell studiekompetanse. Dette er for deg som har påbegynt, eller fullført yrkesutdanning fra før, og som ønsker generell studiekompetanse. Med Vg3 påbygging kan du bygge på den utdanningen du har, og oppnå generell studiekompetanse. Da får du kvalifikasjonene du trenger for å ta høyere utdanning.

Ta opp fag med nettstudier
Alle våre studier foregår via nettstudier. Dette betyr at du kan studere akkurat når- og hvor det passer deg, i ditt eget tempo. Studiene kan dermed fint tilpasses din hverdag, selv om du jobber ved siden av. Eksamen avlegger du som privatist. Privatisteksamen arrangeres normalt to ganger i året over hele landet, ved videregående skoler som tilbyr den studieretningen du tar utdanning på.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk