Hopp til hovedinnholdet
29. november 2018

Det er aldri for sent å skifte karriere - følg drømmen din!

Vi intervjuet Berit (54), som tidligere studerte Reiseliv med samlinger hos NKI. Etter mange år med kontorarbeid valgte hun å skifte karriere for å følge drømmen sin og få en mer variert og utfordrende jobb.

Reiseliv student - Berit

Fortell oss kort om deg selv? 

- Jeg gikk på NKI-studiet ‘Reiseliv med samlinger’ fra januar 2017 til januar 2018. Jeg bor på Neslandsvatn i Telemark, og har 3-årig videregående skole (handels- og kontorfag), og ett års engelsk-studie på Høyskole. Mesteparten av yrkeslivet har jeg jobbet på regnskapskontor. Nå jobber jeg som omviser på museum. 

Hvorfor valgte du å ta et karriereskift og studere reiseliv hos NKI? 

- Etter mange år med kontorarbeid, ble jeg lei av ensidige rutineoppgaver, så jeg ønsket en mer variert og utfordrende jobb. Jeg har alltid vært glad i å reise og har hatt ansvar for å planlegge mange turer for venninner og kjente. Derfor ønsket jeg å få mer kunnskap om forskjellige temaer innen reiseliv. Jeg fikk se opplysninger om NKI-studiet på nett, og dermed søkte jeg på det. Det var nok den kombinasjonen med selvstudium og oppgaveløsing på nettet og samlinger i Oslo, som gjorde at jeg valgte akkurat dette studiet. 

Hvordan var det å studere igjen etter mange år i arbeidslivet? 

- Det var en overgang å studere igjen, men mest moro og givende. Det er bra at en kan få muligheten til å studere i så voksen alder og det beriker livet å lære noe nytt. Det kan absolutt anbefales å studere uansett hvor gammel en er. 

Hva synes du har vært mest spennende med dette studiet? 

- Studiet var veldig spennende. Det var bra lagt opp med kombinasjonen av innlevering av oppgaver hjemmefra og helgesamlinger i Oslo. Det var fint å treffe de andre studentene, og det var nyttig med gruppearbeidet. Da fikk vi komme fram til felles løsninger og svar på oppgavene, og vi lærte av hverandre. 

Foreleseren vår var interessant å høre på, og han hadde så mange erfaringer og opplevelser fra reiselivet som vi kunne lære av. Det var også bra med alle oppgavene vi løste hjemme og sendte inn. 

Jeg kan absolutt anbefale å studere hos NKI, da får en kvalitetsundervisning!

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk