Hopp til hovedinnholdet
25. september 2017

Ektepar lever ut drømmen sin

Vi har intervjuet et ektepar fra Island som bor i Grimstad og studerer sammen på nett hos NKI. Agust Agustsson og Katrin Jonsdottir har tidligere studert Teknisk Tegner Bygg og Maskin hos NKI, og nå studerer de Forkurs Bachelor Ingeniør hos oss.

NKI nettstudenter, Agust og Katrin

Fortell oss litt om dere selv?

Vi flyttet fra Island til Norge i høsten 2010. Jeg er utdannet programmerer fra Island og min kone, Katrin, er utdannet industridesigner, fotograf og multimediadesigner.

Da vi flyttet til Norge etablerte min kone sin egen bedrift i Rogaland. Ettersom jeg ikke snakket norsk begynte jeg å jobbe som grunnarbeider. Men da jeg fikk litt tak på språket bestemte jeg meg for å utdanne meg her i Norge. Målet mitt var å få en bedre jobb. Jeg hadde jobbet i databransjen i mange år og hadde derfor god erfaring med å jobbe med datamaskiner. Jeg studerte Teknisk Tegner Bygg og Maskin i 2012 hos NKI. Rett før jeg fullførte fikk jeg et jobbtilbud i Stavanger i oljebransjen. Og 8 måneder senere fikk jeg ett nytt jobbtilbud i oljebransjen på Sørlandet.

Katrin studerte også Teknisk Tegning Bygg og Maskin, og hun fikk seg en jobb i oljebransjen i det samme firmaet som meg. Men på grunn av oljekrisen mistet vi jobbene våre. Da bestemte vi oss for etablere vår egen bedrift her i Grimstad som heter Creative Norway AS. Vi jobber med tekniske tegninger for bygge-bransjen og maskintegninger og industridesign.

Planen er at vi sammen skal ta en ingeniørutdanning på universitetet i 2018. Vi pusser opp vår matematikk og fysikk kunnskap ved å ta Forkurs Bachelor Ingeniør på nett. Målet vårt med å ta en ingeniørutdanning er at vi ønsker å kunne ta inn større oppdrag i bedriften vår og dermed ta større ansvar uten å kjøpe tjenester fra andre. Utdanning koster mye penger, men rett utdanning kommer til lønne seg.

Hvordan studerer dere sammen på nett? Og hva er fordeler og utfordringer med å studere sammen?

Vi leser sammen, og underveis spør vi hverandre om vi er i tvil om noe. Den største fordelen er at vi kan motivere hverandre med positive kommentarer.

Hva er deres tips til andre studenter som ønsker å samarbeide?
Det er helt vesentlig å være enige om en felles tidsplan og mål - og sikre at dere begge følger dette.

Hvordan finner dere balansen mellom å drive deres egen bedrift, familieliv og nettstudier?

Det handler mye om å planlegge og finne ut hva som er det viktigste å prioritere til enhver tid.  Vi passer jo selvfølgelig på å sette av tid til barna våre, men de er ganske store nå og er derfor ganske selvstendige. Det gjør at vi enklere kan prioritere studier.

Vi valgte å flytte jobben hjem og drive vår egen bedrift hjemmefra slik at vi kan få litt ekstra tid til å studere. Det å ta studier via nett er helt genialt for oss.

Hva motiverer dere?

Det som motiverer oss først og fremst er at vi liker nye utfordringer.

Vi valgte Forkurs Bachelor Ingeniør hos NKI fordi vi ønsker å forbedre våre kunnskaper innen fysikk og matematikk, før videre studier. Vi skal ta dette på kun åtte måneder, så vi pusher oss selv litt ekstra nå.

Deres siste ord…

Vårt beste råd er at ingen er for gammel til å videreutdanne seg - alle har lov til å følge sine drømmer, så sett i gang! Vi er 45 og 42 år og har jobbet i mange år. Drømmen vår er at vi ønsker en enda bedre fremtid for oss og våre barn her i Norge. Den er vi på god vei til å oppnå.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk