Hopp til hovedinnholdet
27. juli 2020

5 grunner til å velge fagskoleutdanning på nett

Er du usikker på om fagskole er noe for deg? Her er fem grunner du bør se nærmere på.

5 grunner til å velge fagskole | NKI

1. Fagskoleutdanning gjør deg ettertraktet i arbeidslivet
NHOs kompetansebarometer for 2019, viser at det er et stort, udekket behov for fagskoleutdannede. Mangelen på folk med yrkesfaglig bakgrunn har økt jevnt de siste årene, og NHO oppfordrer flere unge til å velge fagskole. Hos oss på NKI, ser vi at regnskaplønn og personal og prosjektledelse er populære utdanninger. Grunnen til dette, er at du får en praktisk tilnærming til faget og yrket du utdanner deg til. Dette gjør deg attraktiv som arbeidstaker, fordi du har bedre forutsetninger for å sette deg raskt inn i arbeidsoppgavene.

2. Det du lærer, er det du vil praktisere i jobben din
Målet med fagskoleutdanning, er at du skal få erfare hvordan faget fungerer i praksis. Mens høyskole- og universitetsstudier er bygget opp rundt en akademisk tradisjon, er fagskole i stor grad bygget på yrkesfeltets behov. Det du lærer, er det du vil praktisere i din fremtidige jobb. Du vil også få trening i å jobbe med oppgaver hentet fra virkelige yrkessituasjoner.

3. Du får studiepoeng
Fagskoleutdanning gir studiepoeng. Det betyr at du kan du bygge videre på fagskoleutdanningen din om du ønsker opptak på universitet eller høyskole senere.

4. Fagskoleutdanning på nett kan kombineres med «resten av livet». 
Nettstudier gir deg fleksibilitet til å studere når du vil, hvor du vil- og det kan kombineres med jobb og andre forpliktelser. Det betyr at du kan studere alt fra prosjektledelse til lønns- og personalfag, når det måtte passe inn i din hverdag og kalender. Fordelen med nettstudier, er at du kan studere der du er, og studiene er kun et tastetrykk unna.

5. Nettstudier gir deg gode egenskaper du kan sette på CV-en
Nettstudier er et godt alternativ til tradisjonell utdanning, og gir deg frihet til å studere når og hvor du vil. Ved å gjennomføre en fagskoleutdanning på nett, kan du i tillegg vise til noen ekstra gode egenskaper på CV-en din. Du får en digital kompetanse, og du viser at du har selvdisiplin, vilje og evne til å studere på egenhånd. Dette er viktige egenskaper som kommer godt med i arbeidslivet!

Som du sikkert har forstått, er det mange gode grunner til å velge fagskoleutdanning. Om du tar studiene via nettstudier, trenger du ikke å vente med å begynne på studiene. Våre nettstudier med fleksibel oppstart, har studiestart hver dag- hele året. Det betyr at om du søker i dag, kan du komme i gang allerede i morgen!  

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk