Hopp til hovedinnholdet
1. april 2020

5 tips til hjemmekontoret

For mange av oss, og er det å jobbe eller studere hjemmefra, uvant. Vi sliter med å finne gode rutiner, og har kanskje ikke en optimal kontorplass? Med noen enkle grep, kan du gjøre dagen både hyggelig og effektiv – også hjemmefra. Her er våre beste tips.

5 tips til hjemmekontoret | NKI Nettstudier

Kom deg ut av pysjen
Dusj og kle på deg noe annet enn pysjen - i hvert fall på overkroppen. Det er jo tross alt bare den som synes på videokonferanser

Start dagen med frisk luft
For å holde på rutinene, er det lurt å stå opp til vanlig tid. Om du pendler til jobb og skole, kan du gå til bussen/toget/t-banen og hjem igjen for å markere starten på dagen. Ingenting er som å starte dagen med litt frisk luft.

Spis sammen
Vi oppfordrer alle til å spise lunsj sammen. Har du ingen hjemme du kan spise sammen med? Lunsj via videochat er minst like hyggelig! Kanskje dere kan arrangere en lunsjquiz? Da blir lunsjen et hyggelig avbrekk du kan glede deg til.

Ha det ryddig og fint rundt deg
Det er vanskelig å konsentrere seg om man har masse rot rundt seg. Ta et skippertak og bli kvitt rotet. Sørg for å lage ordentlige systemer slik at det ikke blir rotete igjen med én gang. Tenn stearinlys, plukk noen vårblomster og sett i en vase, og nyt det å ha det ryddig og koselig rundt deg.

Skill mellom studietid/arbeidstid og fritid
For mange av oss, er det lett at arbeid og fritid sklir litt inn i hverandre nå som vi er hjemme uansett. Det er lett at PC-en blir stående fremme hele døgnet, og da får man aldri ordentlig følelsen av fri. Bestem et slutt-tidspunkt for dagen, og marker at den faglige delen av dagen er over ved å rydde bort PC-en. Da er det lettere å legge fra seg arbeidet og koble av slik at du kan fokusere på andre ting.

Vi håper at disse tipsene kommer til nytte, slik at vi alle kan få mest mulig ut av hjemmekontoret eller hjemmeskolen. Og husk, ikke vær for streng mot deg selv. Fikk du ikke gjort alt du skulle i dag, får du en ny mulighet i morgen! Det er det som er så bra med å være nettstudent! Da er nettstudiene alltid bare et tastetrykk unna.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk