Hopp til hovedinnholdet
2. juli 2020

Fagskoleutdanning vs høyere utdanning

Sliter du med å bestemme deg for hvilken utdanning som er riktig for deg, og er du usikker på om du skal velge fagskole eller høyere utdanning? Her kan du lese mer om forskjellen mellom de to utdanningsnivåene.

Fagskole vs. høyere utdanning | NKI Nettstudier

Fagskole vs. høyskole/universitet
Mange søker seg inn på høyskole og universitet fordi de ikke vet nok om andre alternativer, men for mange, kan fagskole være et godt valg.

Fagskole, er høyere yrkesrettet utdanning, som ligger på nivå over videregående skole. Fagskoleutdanning skiller seg mye fra høyere utdanning, fordi den er mindre akademisk, og mer praktisk. Målet er at du skal få erfare hvordan faget fungerer i praksis. Der høyskole- og universitetsstudier er bygget opp rundt en akademisk tradisjon, er fagskole i mye større grad bygget på yrkesfeltets behov. Det du lærer, er det du vil praktisere i din fremtidige jobb.

Mens en høyskole- eller universitetsutdanning gjerne strekker seg over flere år, har en fagskoleutdanning varighet på et halvt til to år. Dette gjør at du kan komme deg raskt ut i jobb, uten å sitte flere år på skolebenken.

Stor etterspørsel etter fagskoleutdannede
NHOs kompetansebarometer for 2019, viser at det er et stort, udekket behov for fagskoleutdannede. Mangelen på folk med yrkesfaglig bakgrunn har økt jevnt de siste årene, og NHO oppfordrer flere unge til å velge fagskole. Kombinasjonen av praktisk og teoretisk kompetanse, gjør at fagskoleutdannede er ettertraktet i arbeidslivet.

Kvalitetsstemplet utdanning som gir studiepoeng
Visste du at fagskoleutdanning gir studiepoeng? Det betyr at du kan du bygge videre på fagskoleutdanningen din, om du ønsker opptak på universitet eller høyskole senere. For å sikre kvaliteten på fagskolene, er alle fagskoleutdanninger akkreditert (godkjent) av NOKUT. Dette er et statlig direktorat som stiller strenge krav til kvaliteten i utdanningen.

Nettstudier
Vi tilbyr over 200 fleksible studier og kurs via nettstudier. Friheten til å studere når- og hvor du vil, gjør denne studiemetoden attraktiv for mange. Du kan studere når det måtte passe inn i din hverdag og kalender, og fordelen er at du kan studere der du er. Studiene er kun et tastetrykk unna. Nettstudier med fleksibel oppstart, har studiestart hver dag, hele året. Det betyr at om du søker i dag, kan du komme i gang med studiene allerede i morgen!

Nettstudier med fast oppstart
Vi tilbyr også nettstudier med fast oppstart. Disse studiene passer for deg som ønsker å følge en fast progresjon, sammen med en nettklasse. På disse utdanningene er det faste nettsamlinger, men disse kan også sees i opptak i etterkant.

Nettstudier med samlinger
På nettstudier med samlinger, foregår studiene i hovedsak via nettstudier, men med noen fysiske samlinger i løpet av studietiden. Disse studiene følger en fast progresjon.

Som du sikkert har forstått, er det mange gode grunner til å velge fagskoleutdanning. Om du trenger hjelp til å finne den utdanningen som passer for nettopp deg, kan du snakke med en av våre studierådgivere. Vi er opptatt av at alle skal kunne nå de målene de setter seg, og vi hjelper deg gjerne på veien videre.

Lykke til med valg av utdanning!

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk