Hopp til hovedinnholdet
30. januar 2019

Fem grunner til at du bør velge fagskoleutdanning på nett

Er du usikker på hvorfor du bør vurdere å ta fagskoleutdanning fremfor et masterstudium? Eller om fagskole er noe for deg? Her er fem grunner du bør se nærmere på.

5 grunner til å velge fagskole

1. Fagskoleutdanning gjør deg ettertraktet i arbeidslivet

NHOs kompetansebarometer for 2018 viser at det er et stort, udekket behov for fagskoleutdannede i NHOs medlemsbedrifter. Signalene fra de andre arbeidslivsorganisasjonene sier det samme: Norge trenger flere fagskoleutdannede. Mangelen på folk med yrkesfaglig bakgrunn har økt jevnt de siste årene, og NHO oppfordrer flere unge til å velge fagskole. Hos oss på NKI ser vi at regnskaplønn og personal og prosjektledelse er populære utdanninger. Grunnen til dette, er at du får en praktisk tilnærming til faget og yrket du utdanner deg til. Du blir også attraktiv som arbeidstaker fordi du har bedre forutsetninger for å sette deg raskt inn i arbeidsoppgavene. Dette gjør fagskoleutdannede svært attraktive i arbeidslivet.

2. Det du lærer, er det du vil praktisere i jobben din

Målet med fagskoleutdanning er at du skal få erfare hvordan faget fungerer i praksis. Mens høyskole- og universitetsstudier er bygget opp rundt en akademisk tradisjon, er fagskole i stor grad bygget på yrkesfeltets behov. Det du lærer, er det du vil praktisere i din fremtidige jobb. Du vil også få trening i å jobbe med oppgaver hentet fra virkelige yrkessituasjoner.

3. Du får studiepoeng

Nå får man studiepoeng også for fagskoleutdanning. Som student kan du bygge videre på fagskoleutdanningen din om du ønsker opptak på universitet eller høyskole. Det er da institusjonen det søkes opptak til som gjør vurderinger for mulighet for fritak for fag og innpassing av din fagskoleutdanning.

4. Fagskoleutdanning på nett kan kombineres med «resten av livet». 

For mange kan det virke utfordrende å kombinere jobb med studier. Nettopp derfor er det stadig flere som velger å studere på nett. Nettstudier gir deg fleksibilitet til å studere når du vil, hvor du vil og det kan kombineres med jobb, reise og/eller familieliv. Det betyr at du kan leve livet ditt og samtidig studere alt fra hydraulikk til lønns- og personalfag, når det måtte passe inn i din hverdag og kalender. Tenk å kunne reise jorda rundt og komme hjem med en fagskoleutdanning i sekken?! Eller sitte i ro og fred på kvelden etter at du er ferdig med resten av dagens gjøremål.

5. Nettstudier gir deg gode egenskaper du kan sette på CV-en
Nettstudier er et godt alternativ til tradisjonell utdanning, og gir deg frihet til å studere når og hvor du vil. Ved å gjennomføre en fagskoleutdanning på nett, kan du i tillegg vise til noen ekstra gode egenskaper på CV-en din. Du får en digital kompetanse, og du viser at du har selvdisiplin, vilje og evne til å studere på egenhånd. Dette er viktige egenskaper som kommer godt med i arbeidslivet!

Som du sikkert har forstått, er det mange gode grunner til å velge fagskoleutdanning. Og om du tar studiene via nettstudier, trenger du ikke å vente med å begynne på studiene. De kan kombineres med de andre tingene som tar tid og plass i livet ditt. Kom deg videre – begynn i dag!

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk