Hopp til hovedinnholdet
26. mars 2019

Følg drømmen og gjør den til ditt levebrød!

Jeg heter Randi, og jeg er lærer på Interiørutdanningen i Trondheim.

Interiørutdanning - gjør drømmen til virkelighet | NKI

Jeg flyttet hjemmefra som 17 åring. Det å få pusse opp min egen leilighet var en drøm jeg hadde hatt lenge. Soverommet ble malt grønt og hvitstripet. Kjøkkenet tapetsert med franske aviser. Stuen ble malt brun og hovedveggen trukket med Marimekko-stoff. Madrasser ble trukket opp i brun fløyel, og haugevis av puter i matchende farger ble sydd. Drømmeleiligheten var et faktum- og husleia var kr.75,- pr. mnd.

Slik begynte min karriere som designer og produktutvikler. I 30 år har jeg jobbet som selvstendig næringsdrivende, og fulgt drømmene mine. Jeg har jobbet med design og produktutvikling i Norge og i mange andre land. Det har gjort at jeg har blitt kjent med mange kulturer og mange ulike måter å tenke interiør, fargevalg og materialer på.

Interiør er et spennende fag med mange muligheter. Verden står overfor store miljø- og klimautfordringer. De utfordringene vil bli veldig synlige i måten vi skal innrede våre hjem og arbeidsplasser på. Det vil bli vanskeligere å kaste ting. Det betyr at vi som jobber med interiør, må finne nye løsninger på hvordan vi skal innrede og utnytte de ressursene vi har. Kreativitet og praktisk tilnærming blir avgjørende.

Jeg setter stor pris på å kunne dele den kunnskapen og erfaringen med studentene mine. Jeg er utdannet håndverker og tekstil-ingeniør, så faktakunnskap er en veldig viktig del av undervisningen. Jeg gleder meg til å møte nye studenter til høsten, bli kjent med dem og hjelpe hver enkelt av dem til å finne, eller følge, sin drøm.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk