Hopp til hovedinnholdet
6. mai 2019

Hjelp... jeg har ikke kommet i gang med studiene

Nettstudier krever litt selvdisiplin, og det er viktig å legge en plan for studiene for å holde tempoet og motivasjonen oppe.

Kom i gang med studiene i dag

Er du en av dem som med stor glede og iver startet studiet, og kjente at motivasjonen var på topp? Nå kjenner du kanskje uro for at tiden går og samvittigheten for sviktende innsats gnager? Eller kanskje kom det noe i veien så du ikke fikk logget deg inn i nettskolen?  Ikke fortvil. Det er aldri for sent å sette i gang. Du må rett og slett bare bestemme deg!

Hva motiverer deg?
Start med å finne grunnen til at motivasjonen svikter. Hvorfor ønsker du å ta denne utdanningen? Hva vil du oppnå ved å ta den? Motivasjon er ganske vesentlig for at du skal kunne nå målene dine.

Det er også viktig å kunne kjenne på det som virker vanskelig, for å komme tilbake på riktig spor. Finn ut hva det handler om og forsøk løs det, eller få noen til å hjelpe deg. Kanskje er det en venn eller et familiemedlem, kanskje er det studielederen din.

Stress litt ned
Det å jobbe på en lesesal, eller et bibliotek, er ofte den beste måten å skape et godt skille mellom studier og fritid på. Mange studenter føler at de nesten aldri har fri. Selv når de drar på ferie, tar de gjerne den dårlige samvittigheten med seg i form av bøker de skal prøve å lese når de får tid. Her ligger sannsynligvis mye av årsaken til at så mange studenter er stresset. Lag deg en god plan der du legger inn når du skal studere, når du skal ha pause og når du skal ha helt fri. Hold deg til planen gjennom semesteret. Da kan du ta fri med god samvittighet.

Forplikt deg
Mange har nytte av å forplikte seg til en fast tid på dagen der de skal studere. Du må ha tro på at du kan gjøre det og lykkes. Når du har forpliktelsene, vil de etter hvert bli til gode vaner.

Så, … har du ikke kommet ordentlig i gang med studiene, er det ikke for sent! Bestem deg for å sette i gang i dag.

Lykke til!

Hilsen Studielederne

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk