Hopp til hovedinnholdet
5. mars 2019

Hva gjør egentlig en regnskapsfører?

Jeg har alltid vært nysgjerrig på hva en regnskapsfører egentlig gjør. Har du også lurt på dette? Her forteller vi hva en regnskapsfører jobber med og hvilke egenskaper du bør ha for å bli en god regnskapsfører.

Karriererådgiver

Hva jobber en regnskapsfører med

Regnskap er både et fagområde, et produkt og et styringsverktøy, men også en karrierevei som omfatter mange ulike arbeidsoppgaver, roller og faglige fordypningsmuligheter. Regnskap handler om å produsere økonomisk informasjon for bedrifter, men visste du at det også handler om analyse, rapportering, teknologi, automatisering, organisering og mye mer?

Kort fortalt, jobber regnskapsføreren med å føre regnskap i en bedrift, eller jobber i en regnskapsbedrift som fører regnskap for andre bedrifter. Det er regnskapsføreren sitt ansvar å sørge for at alle relevante opplysninger tas inn i regnskapet slik at det blir både riktig og fullstendig.

Hvem kan jobbe som regnskapsfører?
Det kan være vanskelig å vite om dette er en jobb som passer for nettopp deg. For å se om dette er en yrkesvei som kan passe for deg, er det lurt å sjekke av følgende punkter:

  • Du er analytisk, nøyaktig og interessert i tall
  • Du har evnen til å sette deg inn i lover og regler
  • Du liker å bruke ulike IT-programmer og -systemer
  • Du har interesse for hvordan teknologi kan gjøre regnskapsproduksjonen mer effektiv

Et fagområde i stadig endring
Regnskap er et fagområde hvor det stadig skjer endringer, og det er svært viktig å holde seg faglig oppdatert. Om du har vært i jobb noen år, har du kanskje behov for litt faglig påfyll? Mange får dette finansiert av arbeidsgiveren sin. Snakk med arbeidsgiveren din og hør om du kan få det faglige påfyllet du trenger for å holde deg oppdatert. Her er de vanligste utdanningene for regnskapsførere:

 

Sitter du med flere spørsmål angående det å studere regnskap?

Ta kontakt med oss så hjelper vi deg videre!

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk