Skip to main content
18. mars 2020

Hvordan fungerer nettstudier?

Vi står akkurat nå oppe i en vanskelig og uvant situasjon på grunn av koronaviruset (covid19), noe som skaper mye usikkerhet. Vi kan plutselig ikke planlegge ting frem i tid, og det er uvant for oss alle. De fleste studentene våre er allerede nettstudenter, men nå er også alle stedbaserte studier flyttet over til nett. 

Hvordan fungerer nettstudier | NKI

Vi har lang erfaring med nettstudier, og solide, digitale verktøy, så vi vet at vi kan levere et fullverdig studieopplegg på nett. Men naturlig nok, dukker det nå opp en del spørsmål rundt dette med nettstudier.

Hvordan fungerer egentlig nettstudier?
Alle studentene våre får tilgang til nettskolen. Der finner du en komplett oversikt over studiene dine - med studieveiledning for hvert enkelt emne. Studieveiledningen forteller deg hva du bør fokusere på innenfor de ulike emnene, og hva som er viktig for deg å lese før neste innsendingsoppgave. Den er ment å erstatte det en lærer ville sagt i klasserommet, og fungerer som et utfyllende tillegg til eventuelle lærebøker.

Hvor finner jeg oversikt over studiet og oppgavene mine?
I nettskolen, finner du komplett oversikt over studiene dine, og en studieveiledning. Studieveiledningen forteller deg hva du bør fokusere på innen de ulike emnene, og hva som er viktig å lese før hver innsendingsoppgave. På din personlige side får du oppdatert informasjon om aktivitetene som er registrert på deg. Det kan være innsendinger, kommentarer fra lærer, karakterer, eksamensoppmelding og karakter på eksamen.

Hvordan kan jeg diskutere med medstudentene mine?
Alle studiene er knyttet til et "klasserom" - en møteplass der du kan stille spørsmål, gi svar og diskutere med andre studenter. Her kan du diskutere spesifikke temaer med andre som tar samme utdanning.

Hvordan følges jeg opp?
Hos oss får du personlig oppfølging og hjelp – når du trenger det. Læreren følger deg gjennom hele studietiden ved å gi deg tilbakemelding på innsendingsoppgaver. Studielederen din, hjelper deg med praktiske spørsmål rundt studiet, og gir deg veiledning og følger deg opp når du trenger det.

Hva med det sosiale studiemiljøet?
Mange tror at livet som nettstudent er en ensom tilværelse. Det trenger det ikke å være! Du har mange muligheter for å samarbeide med andre og danne deg et faglig og sosialt nettverk nettskolen. Det er stor sannsynlighet for at du finner andre studenter som er pålogget samtidig som deg, og ofte kan de være til stor hjelp dersom du står fast.  

Har du spørsmål? Ikke nøl med å kontakte oss! Selv om den fysiske skolen er stengt akkurat nå, er vi tilgjengelige på telefon, mail, chat og messenger.

Håper alt er bra med deg og dine, og at dere tar vare på hverandre i denne ekstreme situasjonen vi står midt oppe i nå.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk