Hopp til hovedinnholdet
26. mai 2020

- Jeg kombinerer studiene med småbarnsliv og eget firma

Tina går på fagskoleutdanningen, Advokatsekretær. Vi har snakket med henne for å finne ut hvordan hun kombinerer studiene med det å være alenemor, og hva hun liker best med utdanningen.

Kombinerer studiene med småbarnsliv og eget firma | NKI

Tina er alenemor til en gutt på 5 år, og en typisk dag for henne, begynner med å levere sønnen i barnehagen. Når sønnen er levert, går hun på skolen. Etter skolen trener hun før det er på tide å hente sønnen. Ved siden av studiene, har hun startet et enkeltpersonsforetak med eget klesmerke. Det jobber hun med etter at sønnen har lagt seg.

Hvorfor valgte du denne fagskoleutdanningen? 
- Jeg valgte å begynne på Advokatsekretær, fordi det er en kort, men bra utdanning der jeg kan søke på et bredt spekter av jobber innen kontor, administrasjon og jus etter fullført utdanning. Dessuten kan jeg kombinere studiet med det å være alenemor.  

Hvordan opplever du undervisningen?
- Undervisningen er intensiv, og vi går igjennom mye per økt. Det krever at vi må følge godt med, samt øve mye selv. Pensum er også ganske variert. Det jeg liker best i undervisningen, er fag der vi får jobbe selv med oppgaver - som i jus der vi må lage juridiske utdrag og søke opp artikler om ulike dommer osv. Det er også interessant når vi får besøk fra ulike advokatkontorer. Da presenterer de firmaet de jobber for, og hvordan deres arbeidsdag er.

Hvordan er miljøet i klassen?
- Vi er mange forskjellige mennesker i ulik livssituasjon, og i ulike aldre. Dette gjorde at vi hadde noen utfordringer i starten på grunn av misforståelser, men nå har vi fått et godt klassemiljø der alle respekterer hverandre og samarbeider godt.

Du har fått prøve deg som advokatsekretær gjennom studiet. Hvordan har det vært å være utplassert på et advokatkontor?
-For meg har det vært veldig lærerikt og utfordrende, fordi jeg har kastet meg over arbeidsoppgaver jeg ikke hadde noen erfaring med tidligere. Det har vært utrolig givende, og det har gitt meg et godt bilde av hvordan arbeidsdagen til en advokatsekretær er.

På advokatkontoret begynner en typisk arbeidsdag med å sjekke mail, for å se om det er noen dokumenter som må lastes opp, skannes eller postlegges. Så er det å følge opp fakturering med klienter, bistå advokatene og advokatfullmektig med diverse arbeidsoppgaver, fylle ut skjema som stevning, anke, anketilsvar og forliksklage. Jeg har også ansvar for all posthåndtering, bank og mailkorrespondanse som sekretær.

Hva vil du si til andre som vurderer denne utdanningen?
- Gjør deg opp noen tanker om hva du ønsker å drive med, og lag en god studierutine som passer deg og din hverdag. Dette gjør at du får mest utbytte av pensum. Studiet er intenst, men veldig nyttig, så det anbefales! 

Vi ønsker Tina masse lykke til med siste innspurt av studiene!

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk