Hopp til hovedinnholdet
23. juni 2020

Nå kan du studere mens du mottar dagpenger

Nå kan du som mottar dagpenger, kan studere så lenge du ikke får støtte fra Lånekassen. Denne ordningen gjelder foreløpig frem til 1. juli 2021.

Nå kan du studere mens du mottar dagpenger | NKI

Historisk mange er permitterte eller arbeidsledige, på grunn av koronakrisen. Nå åpner regjeringen for at det skal bli lettere å ta utdanning mens du mottar dagpenger. Regjeringen har besluttet at man kan kombinere dagpenger med opplæring frem til 1. juli 2021. Ordningen gjelder alle typer kurs og opplæring, og skal dekke alle permitterte og arbeidsledige dagpengemottagere med unntak av dem som får støtte fra Lånekassen.

Den nye og midlertidige ordningen, gjør at du ikke mister retten til dagpenger, selv om du krysser av for at du studerer på meldekortet. Ordningen vil også gjøre det mulig for folk som fra før kombinerer jobb og utdanning, å fortsette opplæringen, selv om de har mistet jobben eller er blitt permittert. De vil likevel kunne få utbetalt dagpenger.

- Mange av dem som nå ufrivillig står utenfor arbeidslivet, ønsker å bruke tiden på å sørge for at de har relevant og tidsriktig kunnskap når de etter hvert skal tilbake til den gamle jobben sin. Samtidig er mange avhengige av dagpengeutbetalingene for å få hverdagen til å gå opp. Denne løsningen vil være bra både for den enkelte arbeidstager, for arbeidsgivere og for samfunnet i stort, sier arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen.

Kompetanseheving blir viktig fremover
Målet med denne endringen, er at vi så raskt som mulig skal komme oss tilbake til normalen. I mellomtiden må vi sørge for at vi ruster de permitterte bedre for arbeidslivet som venter etter denne krisen.

- Vi ser på det som en viktig del av vårt samfunnsoppdrag å kunne tilby de som nå står uten jobb, den kompetansen som samfunnet og næringslivet trenger fremover, sier rektor Hege Britt Johnsen. - Nå er det viktig at vi planlegger og forbereder oss på å bygge opp norsk næringsliv igjen. Ut av alle kriser kommer det noe godt - og det skal vi få til denne gangen også.

De som prøver å se litt inn i glasskula i disse dager- sier at Norge kommer til å se annerledes ut etter pandemien. Vi kommer til å endre vår måte å handle på, reise på, samarbeide på, og jobbe på. Derfor er det nødvendig at vi alle sammen blir gode på å lære oss noe nytt. I fremtiden, må vi lære oss nye ting raskere enn noen gang - det har denne krisen lært oss.

Nettstudier
Vi har lang erfaring med nettstudier, og solide, digitale verktøy, noe som gjør at vi kan levere et fullverdig studieopplegg på nett. Dette gir oss fordelen av å kunne tilby alle våre utdanninger og kurs via nettstudier, og gjør at vi kan opprettholde studietilbudet vårt, selv om vi ikke kan gjennomføre stedbasert undervisning akkurat nå.

Søk i dag, start i morgen!
De fleste av utdanningene våre tilbys som fleksible nettstudier. Det betyr at du kan studere hvor du vil, når du vil - i ditt eget tempo. Disse studiene har studiestart hver dag, hele året. Det betyr at om du søker i dag, kan du komme i gang allerede i morgen. Her finner du hele vårt studietilbud.

Om du har spørsmål, ikke nøl med å ta kontakt! Vi er tilgjengelige på telefon, mail, chat og messenger, selv om de fysiske skolene er stengt akkurat nå.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk