Hopp til hovedinnholdet
3. april 2020

Påskehilsen fra rektor

Selv om påsken kanskje blir litt annerledes enn vi hadde sett for oss, gjør vi oss klare for påskeferie. Her er en påskehilsen fra rektor, Hege.

Påskehilsen fra rektor | NKI Nettstudier

Det har vært noen uker hvor alt har vært snudd på hodet. Midt i dette er studentene våre i gang med en utdanning som krever at de skal fokusere og jobbe med fag, mot eksamen og innleveringer. Det vet vi ikke har vært enkelt.

Mange kjenner på ensomhet og frykt for helsen til nære og kjære, og de strenge tiltakene har hatt mange konsekvenser. Mange har mistet jobb og inntekt, og for norsk næringsliv vil det være tungt i mange år fremover. Mange av dere har hatt barn hjemme på dagtid, og tiden dere skulle brukt på studier har blitt borte. Vi har forsøkt å tilrettelegge for studentene våre på flere måter, blant annet ved å gi utvidet tid på eksamen. Vi ønsker at alle skal klare å gjennomføre, og nå målene sine- for utdanning blir veldig viktig i tiden som kommer.

Det er positive signaler fra helsemyndighetene nå. Det virker som om tiltakene myndighetene har satt i gang har hatt effekt, og at veksten i antall smittede har avtatt noe. 

Etter koronaen, skal vi bygge opp igjen norsk næringsliv. De som prøver å se litt inn i glasskula i disse dager- sier at Norge kommer til å se annerledes ut etter pandemien. Vi kommer til å endre vår måte å handle på, reise på, samarbeide på- og mange andre ting. Derfor er det nødvendig at vi alle sammen blir gode på å lære oss noe nytt. Vi må i fremtiden lære oss nye ting raskere enn noen gang- det har denne krisen lært oss. Så du- som akkurat nå lærer deg noe nytt i din utdanning- husk at det å lære hvordan du lærer, kanskje er den viktigste erfaringen du gjør nå. Da vil du være mye bedre rustet neste gang, og den gangen kommer, der du skal tilegne deg ny kompetanse.

Jeg vil at du skal tenke på deg selv som en person som kan sette deg mål- og som klarer å få det til. Du er motivert og du gjennomfører!

Jeg vil at du skal tenke på deg selv som en person som kan sette deg mål- og som klarer å få det til. Du er motivert og du gjennomfører!

Det skal bli godt å få tilbake hverdagen der vi kan være sammen igjen, der vi kan ha våre rutiner, og dyrke våre interesser. Så skal du og jeg, og alle andre, tenke på at vi aldri er ferdige med å lære oss noe nytt. Denne gangen var det en pandemi som medførte at vi måtte gjøre ting annerledes- og det håper vi aldri skjer igjen. Men kanskje vil du stå i en jobb hvor det brått kreves store endringer- og da vet du at dette får du til!

Så jeg heier på deg, på din kompetanse og på at akkurat du skal være med på å bruke denne kompetansen til å bygge opp Norge igjen. Og at du aldri skal slutte å lære deg noe nytt.

For å lære- må man ha det godt og trygt- det er grunnleggende for alle oss mennesker. 

Jeg håper at du går inn i påsken og kan se at det kan bli noen fine dager- tross alt. Sola kommer til å skinne, det er vår, og du må komme deg ut og kjenne på den gode følelsen av at verden skal gå videre.

Ikke gå for tett på noen og vask hendene, men spis noe god mat og påskegodteri. Snakk med venner, studiekamerater og familie på skype, zoom, facetime eller et annet digitalt verktøy.

Har du spørsmål, eller trenger veiledning? Ikke nøl med å ta kontakt med oss! Vi gjør alt vi kan for at vi sammen skal komme igjennom dette på en god måte!

Alt godt til deg og dine.

Vennlig hilsen Hege, rektor NKI

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk