Hopp til hovedinnholdet
18. januar 2018

Regnskapsskolen bruker Tripletex og tar steget inn i fremtiden!

NKI Nettstudier har byttet over til Tripletex som leverandør av regnskapssystem for våre studenter i Regnskapsskolen

Fredrik Harboe

Produktansvarlig

Regnskapsskolen

Vi i produktavdelingen har som mål å utvikle praktiske og yrkesrettede utdanninger og velger derfor et regnskapssystem som er på full fart inn i fremtiden. Tripletex er:

  • Sky- og modulbasert (tilpasset den enkelte bedrift)
  • Tilpasset mobilbruk (f eks for timeføring, reiseregning og prosjekt)
  • Utviklet med tanke på automatisering (f eks integrasjon med Altinn og bilagsflyt)
  • Integrert med andre plattformer (f eks Ajour point-of sale og Magento netthandel)

Regnskapsfaget underbygges av systemer og prinsipper som sannsynligvis alltid kommer til å forbli. Dobbelt bokføring, forsiktighetsprinsippet og forutsetning om fortsatt drift er helt sentrale i hvordan vi forstår regnskaps- og økonomifaget. MEN! Måten bedrifter fører regnskapet på er i rivende utvikling på grunn av automatisering av tidkrevende oppgaver og ny teknologi. Denne bloggen handler om hvilke teknologiske endringer vi mener kommer til å ha konsekvenser for regnskapsarbeid i årene som kommer.

Skybaserte løsninger

Det papirbaserte samfunnet forsvinner nok aldri, ettersom fysisk dokumentasjon av transaksjoner og avtaler fortsatt har verdi for bedrifter og individer. Likevel ser vi at både regnskapsinformasjon (f eks bilag) og selve bruker-grensesnittet (f eks regnskapssystemet) blir lagret på internett eller i «skyen» som det også kalles. Dette skaper sikkerhet, fleksibilitet og brukervennlighet for de som administrerer systemet. I stedet for at informasjon og programmer lagres på individuelle PC’er, så reduseres risiko ved å bruke tredjepartsleverandører som spesialiserer seg på nettbaserte løsninger. Regnskapsoppgaver som mva-rapportering, fakturering, bilagshåndtering osv blir forenklet og/eller automatisert i skyen. Dette er et område som Tripletex har satset på i årevis siden oppstarten i 2002.

Blockchain teknologi

Dette er en ny form for teknologi som brukes bl.a. til å verifisere eller godkjenne informasjon, for eksempel transaksjoner, mellom to eller flere parter. Her kan det tenkes at bedriftens transaksjoner bokføres automatisk når de skjer basert på definerte regler. Dette vil eventuelt skje uten innvirkning og gjennomgang henholdsvis fra regnskapsfører og revisor. Det er fortsatt tidlige dager for blockchain og usikkert om bedrifter og private er villig til å dele informasjon på denne måten, men flere futurister og regnskapsteknologer mener at regnskapsarbeidet blir endret betraktelig på grunn av blockchain. 

Kunstig intelligens

Kan regnskapsarbeidet gjennomføres av «roboter» som lærer av seg selv? Kunstig intelligens eller Artificial Intelligence har allerede gjort sitt intog i e-handel (Amazon), streamingtjenester (Netflix) og personlig assistanse (Apples Siri). Dette er systemer som lærer av sine brukere og tilpasser sitt budskap eller forslag basert på egne forutsetninger, samt brukernes historikk. Vi kan tenke oss at regnskapssystemer i økende grad vil komme med forslag og «forstå» hva beslutningstakere både gjør og burde gjøre. Denne kunstige rådgiveren kan da bistå i følgende situasjoner:

  • Skal vi tilby kreditt til denne kunden?
  • Hvilken type kostnad må vi kutte for å skape lønnsom vekst?
  • Når får vi eventuelt et behov for likviditet som ikke dekkes av driften?
  • Skyldes økonomiske problemer svak ledelse eller et tøft marked?

Dette er noen problemstillinger som regnskapssystemet kan bistå med og også ta beslutning på basert på en stor mengde informasjon (Big Data) og preferansene til brukeren. 

Hva betyr dette for Regnskapsskolen NKI?

Det er ingen tvil om at regnskapsfaget og arbeidsoppgaver kommer til å endre seg enormt i årene som kommer. Ikke kun på grunn av utvikling av ny teknologi og automatisering, men endringer i kultur og lovverk. Regnskapsskolen skal følge med endringene og ta i bruk verktøy som gjøre regnskapsarbeidet enda mer verdiskapende for bedrifter. Likevel mener vi at våre studenter skal bygge opp kunnskapen sin – sten for sten – og forstå hva som ligger bak tallene. 

Er du student? Vi ønsker å høre fra deg og dine tanker rundt automatisering og innovasjon i regnskapsfaget.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk