Hopp til hovedinnholdet
10. juni 2015

Fagskole eller høgskole?

Praktisk utdanning på høyere nivå

Det har den siste tiden vært stort fokus på å fremme landes fagskoler. En fagskoleutdanning skiller seg mye fra en tradisjonell høgskoleutdanning. Utdanningen er mindre akademisk og mer praktisk.

Om du ønsker å komme raskt ut i arbeidslivet kan en fagskoleutdanning kanskje være noe for deg?

Fagskoleutdanning

Fagskoleutdanning er et spennende tilbud som skal gi en yrkesrettet kompetanse som kan tas i bruk direkte i arbeidslivet. Du lærer å kombinere teori og praksis ved å arbeide med virkelighetsnære oppgaver. En tidligere undersøkelse gjennomført av NHO viser at det norske næringsliv etterspør like mange medarbeidere med fagskoleutdanning som med høyskoleutdanning på bachelornivå.

Fagskoleutdanninger eller fagskoler, bygger på videregående opplæring eller tilsvarende realkompetanse. Utdanningene har et omfang på et halvt til to studieår og er på nivået etter videregående opplæring. Dette er altså et alternativ til høyskole- og universitetsutdanning.

Høgskoleutdanning

Mange høgskolestudier er profesjonsutdanninger. Det vil si at du utdanner deg til et bestemt yrke som for eksempel regnskapsfører eller psykolog. Det finnes også studier som er mer generelle, og som man senere kan søke mange forskjellige typer jobber med. Du kan for eksempel ta et årsstudium for å øke kompetansen din innen en retning, eller bygge på en tidligere utdanning.

Høgskoleutdanning bygger på videregående opplæring eller tilsvarende realkompetanse.

Vi samarbeider med en rekke høgskoler og universitet for å kunne tilby høyere utdanning på nett. Hos oss kan du velge mellom alt fra enkeltkurs til en hel Bachelorgrad. Du mottar vitnemål fra den aktuelle Høgskolen eller Universitetet.

Vi har opptak hele året!

NKI Nettstudier tilbyr nettbaserte fagskoleutdanninger og høgskolestudier, som gjør det mulig å kombinere utdanning med jobb og familie.

Våre fagskolestudier og høgskolestudier er kvalifisert for lån og stipend i Lånekassen.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk