Hopp til hovedinnholdet
14. september 2018

Fagtekniker Hydraulikk – et yrke for fremtiden

Prognoser viser at det vil være en økt etterspørsel etter kvalifisert arbeidskraft i årene fremover. En fagskoleutdanning innen hydraulikk vil derfor være en god investering i fremtidig karriere.

Fagtekniker Hydraulikk – et yrke for fremtiden

En næring i vekst
Havet vil by på mange spennende jobbmuligheter i årene som kommer. Havnæringen sysselsetter i dag mer en 200.000 arbeidstakere. OECD (Organisation for Economic Cooperation and Development) har anslått at global verdiskaping i havnæringen vil doble seg frem mot 2030. Etter oljeprisfallet i 2014 forsvant mellom 40- og 50.000 personer fra oljesektoren. Rogaland gikk fra å ha lavest arbeidsledighet i landet til å være et av fylkene med høyest ledighet, ifølge Aftenbladet. Likevel klarer ikke fylket å fylle de oljejobbene som nå skal være tilgjengelige. – Tallet på ledige jobber i Rogaland er nå atskillig høyere enn på samme tid i fjor. Enkelte fagfolk er det vanskelig å få tak i, og vi må rekruttere i utlandet, sier fylkesdirektør Truls Nordahl i Nav Rogaland til avisen.

I årene som kommer vil det være et økt behov for fleksibilitet mellom de ulike havnæringene.
- Utviklingen i havnæringene preges av en stadig økende overlapp mellom næringene, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen i et innlegg i Dagbladet. - Offshoreteknologi blir for eksempel brukt i nye næringer som havbruk- og fornybarindustri til havs. Fiskeflåten trenger også ansatte med både maskin- og fiskerikunnskaper. Vi vil gjøre arbeidstakere enda bedre rustet til å veksle mellom de ulike havnæringene i takt med de varierende behovene for arbeidskraft, avslutter han.

Hydraulikkfagskolen
Ved NKI ønsker vi å bidra til å sikre at vi har den kompetansen havnæringen etterspør, og å bidra til at havet blir fremtidens arbeidsplass. Vår fagskoleutdanning innen hydraulikk, passer for dem som ønsker å oppnå ferdighet, kunnskap og kompetanse til å drifte, feilsøke og vedlikeholde hydrauliske anlegg i landbasert industri, verft, båter/skip, vannkraft, anlegg og offshore. Utdanningen tilfredsstiller også de krav til kunnskap og kompetanse som kreves for å arbeide med hydraulisk løfteutstyr i oljeindustrien. Som Fagtekniker Hydraulikk vil du stå godt rustet til arbeid med hydraulikkanlegg i landbasert industri og innen oljeindustrien, og der det ellers stilles store krav til dokumentert kompetanse innen hydraulikkfaget. Vi har studiestart hver dag- hele året, så om du søker i dag, kan du komme i gang med studiene allerede i morgen.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk