Hopp til hovedinnholdet
2. oktober 2018

Har du en ingeniørdrøm i magen?

Har du kanskje feil matte fra videregående? Angrer du på at du tok et yrkesfaglig løp? Eller har du vært i jobb, men kjent at lysten til mer utdanning har vokst? Det var ikke lett å vite hva man skal velge som 16-17 åring! Vi utvikler oss og samler erfaringer gjennom hele livet. Er det mulig å endre retning nå? Gjøre noe med drømmen?

Studieleder

Fokurs Bachelor ingeniør

Muligheten finnes. Kanskje er det kun et forkurs som ligger mellom deg og spennende ingeniørstudier? Et forkurs er spesielt tilrettelagt for deg som trenger et alternativt løp for å kvalifisere til opptak på teknologiske studier.

Vårt 1-årige forkurs (som du evt. kan ta over to år) er et kvalifiseringsår før ingeniør- /sivilingeniørutdanninger. Forkurset er et kurs som forbereder deg for ingeniørstudier og gir deg nyttige perspektiver for disse yrkene. Det består av fire fag som blir viktige verktøy for deg videre.

Matematikk har blitt utviklet av matematikere helt fra de eldste sivilisasjoner og frem til våre dager. Grunnleggende matematiske ideer ligger til grunn for dagenes samfunn på mange plan. Vi kan ikke tenke oss bygningsfaget, vei- og brobygging, elektro- og datautviklingen etc. uten at ingeniører har anvendt matematikk.

Fysikk er et fag som krever forståelse framfor pugging av fakta. Sentrale definisjoner, lover og formler må læres, men siden fysikk er læren om byggesteinene, den livløse delen av naturen, er utfordringen å forstå disse, og hvordan kreftene virker på- og mellom alt som utgjør universet.

Kommunikasjon og norsk er forberedelse til en internasjonalisert hverdag. Norske selskaper er etablert over hele verden, og de store arbeidsplassene består gjerne av mange nasjonaliteter. Kunnskap skal overleveres, og faglig drøfting skal foregå mellom mennesker, nasjonaliteter og kulturer. Kommunikasjon er essensielt og må være målrettet.

Teknologi og samfunn er faget der ingeniørens rolle i samfunnet trer tydelig frem. Det er et betydelig samspill mellom teknologi og samfunn, teknologi og miljø og teknologi og økonomi. Kunnskap om maktfordeling, samfunnsøkonomi, samfunnets organisering og arbeidslivets organisering danner et viktig fundament for en ingeniør som ofte har ansvar for både oppgaver og mennesker.

Som nettstudent kan du studere når og hvor du vil - fra kjøkkenbordet hjemme, fra en plattform i Nordsjøen eller fra et fjernt utland. Som ung student på heltid eller med forsørgeransvar på deltid. Det er lett å legge opp studiene så de passer til deg og din hverdag. Dersom du samarbeider med én eller flere medstudenter, er det en suksessfaktor for de fleste. Forkurset er et arbeidsintensivt kurs. Som tillegg til nettstudiet, har vi et læringsrom der studenter kan samarbeide, videochatte, dele dokumenter etc. Studieleder hjelper til med å sette sammen en gruppe med noenlunde lik studiestart. Det gir god støtte å kunne diskutere og samarbeide med folk som har de samme interessene og målene.

Kom drømmen litt nærmere? Vil du sette dine fotspor i verden?

Fokurs Bachelor ingeniør

Forkurskvoten

Ta kontakt med oss dersom du lurer på noe!

Hilsen Liven Buer Lærum, studieleder

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk