Hopp til hovedinnholdet
29. november 2017

Hvordan forberede seg til intervjuet?

Å bli innkalt til intervju betyr at du i utgangspunktet er kvalifisert til stillingen. Et jobbintervju handler i det store og det hele om å undersøke om du også besitter de personlige egenskapene bedriften er på jakt etter.

Karriererådgiver

Hvordan forberede seg til intervjuet?

Hvordan du oppfører deg og svarer for deg under et førstegangsintervju er helt avgjørende for om du ender opp med å få et jobbtilbud. 

Les gjennom stillingsannonsen, søknaden og CV-en på nytt før intervjuet, og forbered deg på hvilke spørsmål du kan få under intervjuet og øv deg på svarene du skal gi.

  • Hvorfor du vil ha denne jobben og hvorfor arbeidsgiveren bør velge deg.
  • Hvordan du vil presentere deg selv.
  • Forbered deg på hvilke spørsmål du kan få under intervjuet.
  • Tenk gjennom hva du kan bidra med i bedriften.
  • Hva er dine sterke og svake sider.
  • Dersom du har «hull i CV-en» kan det bli et tema. Øv på hva du skal si, snu det til noe positivt, hold det kort og ikke for personlig.
Hvordan forberede seg til intervjuet?

Et intervju varer vanligvis 45-90 minutter. Du vil møte to til fem personer – de har som regel ulike roller i bedriften. Enkelte arbeidsgivere intervjuer kandidater i grupper. Det får du vanligvis beskjed om på forhånd slik at du kan forberede deg. Arbeidsgiveren åpner med å fortelle om bedriften og den ledige jobben.

Dersom det er informasjon du på forhånd ikke har fått svar på, kan du spørre om dette under intervjuet. Du kan spørre om arbeidsoppgaver, utviklingsmuligheter og arbeidsmiljø. Noen ganger kan du bli spurt om å gjennomføre en personlighetstest.

Husk å vær deg selv gjennom intervjuet. Svar ærlig og vis nysgjerrighet og engasjement rundt stillingen som kanskje skal bli din. Det kan være at du etter intervjuet finner ut at det ikke dette er jobben for deg, og det er kun fordeler med å finne ut dette så tidlig så mulig. Det er derfor viktig at du har forberedt deg med tanke på spørsmål som er viktige for deg å finne ut av. Hvis du ikke har noen spørsmål, kan det virke som at du ikke har gjort deg noen tanker i forkant eller ikke er så interessert som arbeidsgiver forventer.

Til slutt, ha tro på deg selv!

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk