Hopp til hovedinnholdet
28. mars 2017

Hvordan holde seg oppdatert på fagkunnskap etter studietiden?

Det kan ofte føles litt vanskelig å oppdatere seg på ny kunnskap etter endt studietid. Som nettstudent er det praktisk å få tilsendt pensum og finne fagartikler i nettskolen. Hvordan skal man på lettest mulig måte oppdatere seg på dette, når man er ferdig utdannet?

For det første, er det viktig å ha en genuin interesse for fagfeltet man studerer. Det vil da være mer interessant for deg å bruke tid på ny kunnskap. Tenk på deg selv som et produkt i markedet. Markedet er i stadig utvikling, akkurat som det vil være med eksaminerte studenter. Det vil alltid være andre som har studert det samme som deg, og du vil stille sterkere ved et intervjuscenario hvis du kan vise til ny og fremtidsrettet kunnskap. Gjør deg noen tanker om hvordan du har lyst til å oppgradere deg og jobbe i tiden fremover. Det vil gjøre det lettere for deg å ta valg hvis du skulle havne i en valgsituasjon.

For det andre, vit hva som er relevant for akkurat deg. Har du en praktisk rettet utdanning, lønner det seg kanskje å melde seg på praktiske kurs for å lære mer. Har du studert noe mer teoretisk eller analytisk, vil det være aktuelt å søke opp valide og seriøse artikler rettet mot ditt fagfelt.

Så er spørsmålet, hvordan finner man de riktige artiklene? Her er det viktig å støtte seg på seriøse kilder. Du kan både bruke journaler, bibliotekbaser eller bare google noe relevant for deg. Her igjen er det viktig å sjekke at artikkelen er skrevet av en seriøs aktør, slik at du kan forsikre deg om at informasjonen er korrekt. 

Det finnes også andre måte å holde seg oppdatert på. Youtube er en kanal som gjør det lettere å forstå på en visuell måte. Enten det er praktiske øvelser, studietips, se på webinarer og konferanser, er dette en lettvint og god kanal. Det er også positivt at du kan se videoene så mange ganger du vil, helt gratis. Andre viktige kanaler kan være relevante blogger, nettsteder og følge faglig grupper på sosiale medier.

Til slutt, husk at som eksaminert student sitter du allerede med god kunnskap, og for enkelte kan det være lurt å vente med faglig påfyll. Noen trenger erfaring for å kjenne behovet for mer spesifikke kurs eller lese publiserte fagartikler. Føl deg frem, uten å føle press fra andre. For at det skal ha en verdi er det viktig at du gjør det etter eget ønske.

Har du spørsmål rundt dette, ikke nøl med å ta kontakt. Vi er her for å hjelpe deg!

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk