Hopp til hovedinnholdet
10. oktober 2017

Hvordan skille seg ut i et hav av gode kandidater?

Det å skrive en god søknad krever forberedelse. Les stillingsutlysningen nøye, finn ut hva de vil ha og gi dem det. Søknaden blir nemlig et svar på stillingsutlysningen.

Karriererådgiver

Hvordan skille seg ut i et hav av gode kandidater?

Jeg velger DEG

Visste du at arbeidsgiver bruker knapt ett minutt på å lese jobbsøknaden din? Det betyr at du må fange interessen deres kjapt. Husk at søknadens formål er å få deg på intervju og det derfor viktig at du må du overbevise arbeidsgiver om at du er rett person.

Husk at søknaden skal skreddersys til hver enkelt, det holder ikke å klippe og lime fra tidligere søknader du har skrevet. Grunnen til dette er fordi man får lett med irrelevant informasjon, og søknaden kan gi et dårlig helhetsinntrykk. Det er viktig at det du trekker frem i søknaden har direkte relevans til den stillingen du søker på.

Hva er din motivasjon for å søke?

Hva er din motivasjon for å søke? Hvorfor vil du ha akkurat denne jobben? Arbeidsgiver ønsker motiverte ansatte som er oppriktig interessert i jobben. Det er derfor viktig at du får fram hva du kan bidra med og hvordan. Beskriv motivasjonen din på en gjennomtenkt og oppriktig måte, slik at akkurat din jobbsøknad skiller seg ut i søknadsbunken.

Søknaden bør ikke være en oppramsing av alt du har gjort, arbeidsgiver er mer interessert i å vite hvordan du kan bruke den kompetansen du har tilegnet deg i den stillingen du søker på. Fremhev samsvar mellom din kompetanse og egenskaper i forhold til krav og ønsker i den utlyste stillingen. Det vil heve kvaliteten på søknaden betraktelig dersom du er i stand til å beskrive hva du har lært og hvordan du kan bruke dette i praksis.

Din historie vil alltid være unik

Jobb med å forstå stillingen før du argumenterer for hvordan du skal løse den. Hvis du ikke forstår den, er det også sannsynlig at du bommer i søknaden. Ta gjerne med eksempler på oppgaver du har utført. Vær personlig, unngå generelle vendinger og vær konkret. Din historie vil alltid være unik. Du kan godt få inspirasjon fra oppskrifter eller maler på internett, men du kommer lengre hvis du viser ditt originale jeg.

Kort, positiv og slagkraftig

Avslutningen bør være kort, positiv og slagkraftig. Her er det naturlig å oppsummere argumenter for hvorfor du søker og hvorfor de skal velge akkurat deg.

Til slutt, - lykke til med søknaden og ha tro på deg selv! Vi heier på deg :)

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk