Hopp til hovedinnholdet
21. september 2015

«Jeg har lært utrolig mye»

NKI intervjuet NKI Nettstudent Joachim V. Gladsø. Han studerer Prosjektlederskolen og jobber som Produksjonsplannlegger.

Jeg heter Joachim V. Gladsø og jeg er 28 år. Jeg kommer fra Steinkjer, men jeg bor med kone og barn på Stjørdal. Jeg er aktiv innen trening, kampsport, styrke, fisking og villmark. Jeg har også mange års erfaring som ungdomsleder i Frikirken.

Jeg jobbet som work-prep engineer hos Aibel helt til de store kuttene kom. Mange tusen har dessverre fått oppsigelse innen oljenæringen de siste to årene. De som er igjen gleder seg til en enorm oppgang med Johan Sverdrup fra 2017. Dette betyr mye for Norge som land. I dag jobber nesten 280 000 mennesker i Norge i oljebransjen, og tror ikke vi aner hvor viktig ringvirkningene er for norsk industri og næringsliv. I mange byer lever de fleste virksomheter med leveranse til Nordsjøen, Norskehavet og Barentshavet.

Da jeg fikk oppsigelsen tenkte jeg at dette var en gylden mulighet for videreutdanning. Jeg tenkte at ledelse er noe jeg mangler på CV`n, og etter å ha sett igjennom manges tilbud falt valget naturlig på den best informerte siden – nki.no. Etter noen få dager var bøkene i posten og jeg fikk umiddelbart tilgang til nettsidene der fagstoff, oppgaver, lærere og studenter er.

Hvordan er Prosjektlederskolen relevant til din stilling som Produksjonsplanlegger?

– Jeg jobber i dag 

som Produksjonsplanlegger på NTE. Stillingen min berører en rekke områder. Vi skal planlegge jobber, lede prosjekter, følge opp budsjetter, materiell, faktureringer, være bindeleddet mellom entreprenørene og NTE, og være ressursstyrer for montører. Stillingen har også funksjon som mellomleder for montørene man er ansvarlig for. Jeg har lært utrolig mye innen alle fagene «prosjektlederskolen» har å by på. Teambygging, teamarbeid, kommunikasjon, prosjektledelse, prosjektstyring og prosjektøkonomi er alle områder jeg berører hver dag.

Hvordan har det vært å studere på nett ved siden av jobb?

– Studiene hos NKI 

er veldig fleksible og jeg har satt opp leseplan slik at jeg får de timene i uken jeg skal ha med lesing. Det beste vil jeg si er de obligatoriske oppgavene som er selve linjen mellom lærer og student. Her får jeg en nøyaktig oppfølging tilpasset meg. Læreren tilpasser tilbakemeldingen etter hva han ser JEG har behov for. Slik får man finpusset både skrivemåte, litteraturlisten og fagstoff.
La oss si at man sitter 1 time på Facebook hver dag. La oss si at man sitter 1 time foran YV, netflix eller PC hver dag. Om man prioriterer er det over hodet ingen problemer med å studere på deltid. I dag har vi all verdens tid sammenlignet med før da ingenting «gjorde seg selv». Vi har så god tid at vi til og med kan følge med serier på Netflix\Viaplay mm. Jeg mener at «tidsklemma» er en stor myte. Alt handler om prioritering.
Hvordan har din opplevelse vært som nettstudent hos NKI?
– Opplevelsen min har vært nesten bare positiv. Eneste jeg kan klage på er programvaren som NKI tilbyr innen prosjektledelse. Den sliter mange med å få installert grunnet at den er avhengig av en gammel javautgave.

(NKI jobber med saken. Studenter som ikke bruker programvaren kan bruke Excel som alternativ).

Har du noen tips til andre studenter som studerer ved siden av jobb?
– Sett deg ned med et A4-ark å skrive ned alt du bruker tiden din på. Hva kan du luke bort? Jeg har mange hobbyer, en krevende jobb, barn, kone og hus. Alt handler om å prioritere. Du «får» aldri tid til disse tingene. Du må «ta» tid. For meg er tiden på kvelden da barn er lagt en fin mulighet for å studere i stedet for å slenge seg foran TV. (Jeg ser selvfølgelig TV også…)

NKI tilbyr en så fleksibel løsning at du kan bestemme studietiden din selv. Du har meget god tid.
Start i dag! Prøv!

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk