Hopp til hovedinnholdet
22. februar 2018

Ny jobb eller ny karriere?

Når du står ved et veiskille og jobben er blitt en pest og en plage, er det på tide å tenke nytt.

Lærer i Helse- og oppvekstfag

Karriereskift

Mistrives du på jobb? Føler du at du ikke lærer noe nytt, og går litt på «tomgang»? Har du lyst til å lære en ny bransje? Kanskje du ønsker mer ansvar og bedre lønn?

Uansett hva grunnen er kan mistrivsel på jobb gå ut over andre deler av livet. Manglende trivsel kan gi helsemessige utfordringer. Det er derfor viktig å gjøre noe med problemene. En løsning kan være å skifte jobb eller å gjøre et karriereskifte. Mange synes dette kan være skummelt. For den fysiske og psykiske helsen kan det være vel så belastende å ha en jobb som oppleves som en plage. Da kan karriereskifte være et godt og viktig valg.

Å bytte jobb er ikke lett. Enda mer tidkrevende er det å bytte karriere. Når man har tenkt nøye igjennom et karriereskifte er det viktig å start arbeidet. Hva skal du velge?

Ønsker du større eller mindre utfordringer? Trenger du et nytt miljø? Hva er det som motiverer og engasjerer deg? Hva er dine egenskaper, kompetanse og interesser? Mulighetene er mange.

Trenger du mer utdannelse eller kan du overføre den kompetansen du allerede har?

Noen velger å investere i coaching. Coaching handler om å få hjelp til å skape det livet du ønsker. Du kan blant annet få veiledning i hvordan du kommer i gang med et karriereskifte. Coaching kan styrke deg og din personlige utvikling. Hvis man ønsker denne type hjelp er det viktig å velge en coach som er godkjent og sertifisert.

Visste du at NKI tilbyr karriereveiledning? 

NKI er opptatt av at alle skal finne noe som passer for dem og nå sitt fulle potensial. Derfor tilbyr vi NKI Karriereveileder. Tjenesten vi tilbyr er basert på mer enn 30 års forskning innenfor dette feltet. Kartleggingen er uavhengig av studietilbudet hos NKI. Les mer om NKI Karriereveileder her

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk