Hopp til hovedinnholdet
22. november 2017

Tidsklemma

De fleste med barn vet at hverdagen kan være temmelig hektisk. Noen dager kjenner man seg helt utmattet og synker ned i sofaen når sistemann er i seng. Hvordan i all verden skal man klare å kombinere jobb, familieliv og studier? Mange NKI studenter klarer denne kombinasjonen fint. 

Lærer i Helse- og oppvekstfag

Tidsklemma

Mange med små barn hjemme velger NKI studier. Det de fleste sier er at dette gir dem mulighet til å kombinere jobb, studier og familie. De kan i stor grad studere når det passer for dem, der de er. Alt de trenger er en PC, internett og selvfølgelig litt selvdisiplin…

Noen NKI studenter savner det å ha en skole å reise til. Noen ønsker kanskje muligheten til å ta del i et studiemiljø. Det å føle seg litt alene som nettstudent er man kanskje ikke alene om.

Utfordringen for mange er å vie nok tid til studiene, da jobb og familie kan «stjele» mye av tiden. 

Inkluder familien

Resten av familien må være med på laget. Hvis familiemedlemmene forstår hva det innebærer å være nettstudent og er med på det, så er de også med på å tilpasse seg. På denne måten blir det enklere å sette av tid til studier. En god hjelp, i tillegg til selvdisiplin, er å lage en uke og dagsplan hvor du prioriterer det viktigste.

Ukene har en tendens til å fly fort. Studier kan bli nedprioritert som følge av tidsklemma. Må man virkelig ofre hobbyen eller familietid når man er nettstudent? Å ha en hobby kan være en fin avveksling, men du må bestemme deg for hvilke aktiviteter du vil beholde, mens du studerer. Noen hobbyer bør man «legge på is» mens man studerer.

Er det slik at den tiden man setter av for å studere, er tiden man kanskje ville brukt til meningsløs surfing på nettet, eller se på tv?

Jeg vil anbefale å bruke litt tid til deg selv i løpet av uken. Det kan være alt fra å lese noe annet enn pensum, til å unne seg en tur på kino eller en runde på treningssenteret.

…eller kanskje bake noe? Her er en fin oppskrift :

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk