Hopp til hovedinnholdet
31. juli 2018

Ledige studieplasser

Hovedopptaket fra Samordna opptak er nå klart, og mange har fått plass på drømmestudiet, mens noen sitter uten ønsket studieplass, usikre på hva de skal gjøre til høsten. Selv om du ikke har fått plass på førstevalget, er det ingen grunn til å fortvile. Det er heldigvis andre måter å studere på.

Ledige studieplasser

Nettstudier
NKI tilbyr rundt 230 studier og kurs via nettstudier. Utdanning på nett seiler opp som et fullgodt alternativ til annen, mer tradisjonell utdanning, og blir stadig mer populært. Friheten til å studere når- og hvor du vil, gjør denne studiemetoden attraktiv for mange. Nettstudier legger til rette for at stadig flere kan få seg en utdanning. En av fordelene, er at du kan kombinere studiene med jobb og andre forpliktelser, samtidig som det er et fullgodt alternativ til tradisjonell utdanning.

Fagskole – et godt alternativ til høyskole
Mange søker seg inn på høyskole og universitet fordi de ikke vet nok om andre alternativer, men høyere utdanning er kanskje ikke det rette for alle. For mange kan fagskole være et bedre alternativ. Fagskoleutdanning er en rask og effektiv måte å komme seg ut i arbeidslivet på, og kombinasjonen av praktisk og teoretisk kompetanse gjør at fagskoleutdannede er ettertraktet i arbeidslivet. Fagskoleutdanning har et omfang på et halvt - til to studieår, og er på nivå etter videregående opplæring.

Mens høyskole- og universitetsstudier er bygget opp omkring en akademisk tradisjon, er fagskole i stor grad bygget etter behov i arbeidslivet. Det du lærer på fagskoleutdanningen, er det du vil ha bruk for i det bestemte yrket du vil inn i. Derfor er alle fagskoleutdanninger utformet i samarbeid med aktører innen yrkesfeltet, og akkreditert av NOKUT, et statlig direktorat som stiller strenge krav til kvalitet i utdanningen. Alle kan tilby ulike yrkesrettede kurs, men en fagskoleutdanning er alltid kvalitetssikret av NOKUT.

Ledige studieplasser hos oss
Vi har studiestart hver dag, hele året. Det betyr at vi alltid har ledige studieplasser. Selv om du ikke fikk studieplass via Samordna opptak, er det derfor fullt mulig å bli student til høsten. Om du trenger hjelp til å finne den utdanningen som passer for nettopp deg, kan du snakke med en av våre studierådgivere eller bestille en time til studieveiledning. Vi er opptatt av at alle skal kunne nå de målene de setter seg, og vi hjelper deg gjerne på veien videre. Lykke til med valg av utdanning!

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk