Hopp til hovedinnholdet
27. august 2013

Mitt liv som nettstudent

Hei, mitt navn er Gine Hansen og jeg studerer helsesekretær.
Jeg er 29 år, og studerer på heltid.  Helsesekretær har jeg valgt fordi jeg kan bidra til at andre får innsikt i hvordan de kan bedre sin egen helse. Laboratoriearbeid er jeg også veldig interessert i. Det skal bli spennende å arbeide der når jeg begynner i praksis.

Jeg har tatt vg1 helse- og oppvekstfag og vg2 helseservicefag hos NKI.  Bestått eksamener på begge med veldig gode resultater. Nå har jeg akkurat begynt på vg3 helsesekretær, og jeg ser at det kommer til å bli mye arbeid det siste året, men med en praksisplass så vil det nok bli mer overkommelig. Det å studere på egenhånd krever en del struktur og det krever en del av deg. Du må pushe deg selv litt ekstra når studiene føles for tunge, eller når man står litt fast med pensumet. Desto bedre er følelsen når man har levert inn en god innsendingsoppgave eller når man har bestått eksamener med tilfredsstillende resultater :)

Jeg blir glad og full av forhåpninger når jeg leser Erna Solberg sitt blogginnlegg. Hun påpeker flere viktige faktorer når det gjelder hvordan man kan skaffe seg utdanning, og hvor mye utdanning betyr for Norge. Det er flott at vi har mye arbeidskraft i Norge, og desto viktigere er det da å ha kvalitet i arbeidet. Flere utdanningstilbud vil føre til større muligheter for de som ikke har hatt anledning til å gå på skole tidligere, de som vil videreutdanne seg eller for de som trenger å oppdatere seg i jobben med ulike kurs. Dette betyr ikke at det vil bli slutt på offentlige skoler men at alle har en mulighet til å bedre sin kompetanse uansett hvilke situasjon man befinner seg i her i livet.

I disse dager leser jeg ofte i studiet mitt om at vi mennesker ikke kan tilpasse oss samfunnet, men samfunnet må tilpasse seg hvert enkelt menneske.

Lykke til med dine studier!!

Gine :)

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk