Hopp til hovedinnholdet
2. mai 2018

Møt en av våre sertifiserte karriererådgivere, Celine

Vi har intervjuet en av våre sertifiserte karriererådgivere, Celine Elserud (27). Hun deler sin bakgrunn og erfaringer, samt noen nyttige tips og råd til deg som er usikre på veien videre.

Karriererådgiver, Celine

Hva er din akademiske bakgrunn?

Jeg har tatt en bachelorgrad i HR og personalledelse ved Høyskolen Kristiania. Etter at jeg fullførte denne graden begynte jeg rett på min master i Human Resource Management ved Hawaii Pacific University. Her fordypet jeg meg i fag som organisasjonsutvikling, kommunikasjon, rekruttering og andre HR-relaterte fag.

Etter endt utdanning ønsket jeg å fordype meg mer innenfor rådgiving i utdanningssektoren. Jeg søkte opp forskjellige kurs som kunne være relevante for meg, men valget falt til slutt på NTNU. Kurset jeg har fullført heter «Karriererådgivning for privat og offentlig virksomhet». Dette kurset egner seg for ledere, HR-ansvarlige og personalkonsulenter i privat og offentlig virksomhet, studieveiledere, skolerådgivere og lærere.

Hvorfor valgte du å jobbe innenfor utdanningssektoren?

Utdanning er noe jeg alltid har brent for, og for meg har det hele veien vært et mål å være en bidragsyter innenfor dette feltet. Det er en jungel av valg for unge i dag, og det kan ofte føles håpløst å kun velge én studieretning. Samtidig ønsker jeg å hjelpe de som har jobbet en stund og som ønsker å bytte bransje og prøve noe helt nytt. Det er viktig for meg å presisere at det aldri er for sent å bytte vei, men det er vesentlig å finne ut hvor høy motivasjon du har, da det ofte er en tøff prosess.  I studietiden min på Høyskolen Kristiania jobbet jeg som HR-konsulent hos Norges største IT-selskap, EVRY ASA. Denne erfaringen har gitt meg god tynge med tanke på å veilede de som ønsker å bytte beite. Da har vi ofte fokus på det praktiske rundt oppsett av CV og søknadsskriving.

Har du noen tips til de som er usikre på veien videre?

Det er helt normalt å være usikker på veien videre, og ofte er det perioder i livet man er mer usikker enn andre. Skal du søke høyere utdanning og står mellom flere valg, prøv å skriv ned for- og imot på de forskjellige studiene du står mellom. Et annet lurt tips er å gå inn på konkrete stillingsannonser til jobber det ville vært aktuelt for deg å søke på etter endt utdanning. Selv om de vil inneholde forskjellige arbeidsoppgaver, vil du kunne se en rød tråd i hva som inngår i en slik rolle/tittel. Et studieløp er ikke alltid helt identisk med arbeidslivet, og det er en god øvelse å se på konkrete oppgaver for å skaffe seg et realistisk syn på hva som kreves. Dette kan også gjøre det lettere å velge ett studium fremfor et annet.

For deg som har jobbet en stund og ønsker å bytte bransje; selv om det ikke alltid er like lett å vite hvorfor, prøv å skriv ned noen punkter til hvorfor du ønsker å bytte. Dette er viktig for at du skal kunne avdekke om du faktisk ønsker å bytte bransje, eller om du ønsker en endring fordi du ikke trives i denne rollen i akkurat dette selskapet. Da kan det virke som en god og enkel løsning å sette seg på skolebenken igjen uten særlig motivasjon, noe som igjen kan ende med ikke fullført prosess.

Viktigheten av veiledning, både studievalg eller karriereveiledning er utrolig viktig for å ha en hverdag og jobb man trives med. Å oppsøke en veileder som ikke kjenner deg, og som er objektiv, viser seg gang på gang å være veldig effektivt. Vi stiller ofte de riktige spørsmålene for at du som individ skal begynne en tankeprosess som kan gi svar på akkurat det du lurer på.

Det kan ofte være en lang og tøff prosess, men vi er her for deg hele veien.

Ta kontakt med meg for en helt uforpliktende samtale, så finner vi veien sammen :)

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk