Hopp til hovedinnholdet
10. januar 2018

NYHET: NKI lanserer NKI Karriereveileder!

Er du usikker på hva du skal gjøre etter videregående? Eller kanskje du ønsker å omskolere deg? Ikke vær redd, du er ikke den eneste.

Karriererådgiver

Frafall i videregående skole koster samfunnet nærmere én million kroner per elev, ifølge en rapport fra Ipsos MMI. Ungdommers feilvalg er en samfunnsøkonomisk belastning, mener NHO. - Det er et stort behov for at dagens yrkesveiledning blir bedre og mer profesjonell for å redusere feilvalg, sier kompetansedirektør Are Turmo.

Vi er opptatt av at alle skal finne noe som passer for dem, og nå sitt fulle potensial. Derfor lanserer vi Karriereveileder. Tjenesten vi tilbyr på NKI er et samarbeid med Profråd, og er utarbeidet på grunnlag av mer enn 30 års forsking innenfor dette feltet. Den er også en av de mest presise i Europa. La meg fortelle deg litt om hvordan hele prosessen fungerer.

Personlig karriereveiledning

Mitt navn er Celine og jeg er har en mastergrad i HR og personalledelse. Etter mastergraden min har jeg tatt en videreutdanning i karriereveileding, som har gitt meg sertifisering til å gjennomføre NKI Karriereveilederen. 

Det finnes ulike pakker du kan velge. Her er det viktig at du velger den pakken som er riktig for deg, for at resultatet skal bli så korrekt som mulig. Testene er delt opp i ungdom og voksen og deretter sortert etter utdanning eller jobb.

Ungdom er for deg som er usikker på hvilken retning du skal gå på videregående og trenger innsikt i hvilken type du er. Du er i aldergruppen 16-18 år og står i et viktig veikryss med tanke på skole og utdanning.

Voksen er for deg som trenger veiledning med tanke på høyere utdanning eller ønsker å bytte beite med tanke på jobb. Du vil i samtale med våre veiledere finne konkrete retninger som er riktig for deg med tanke på evner, verdier og interesser. Du er i aldergruppen 18 +. Ønsker du mer info om de enkelte pakkene? Her kan du lese mer om NKI Karriereveileder

Etter at du har gjennomført kartleggingen avtaler vi tid for en obligatorisk, personlig veiledning (kan også være på Skype) hvor vi tar for oss alle detaljene.

Målet med hele prosessen er at du skal bli tryggere på veien videre, uavhengig av om du skal finne en studieretning, eller bytte jobb. Det er ikke sikkert du får en aha opplevelse ved å ta denne kartleggingen, men hele prosessen vil få deg til å tenke gjennom hvilke elementer som er viktig for deg for å trives i et miljø og hvilke egenskaper du besitter.

Er det noe du lurer på, så ikke nøl med å ta kontakt.

Jeg er her for deg :)

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk