For gratis studierådgiving
Åpningstider 09 - 16 (man-fre)

Har du spørsmål angående våre studier eller opptakskrav – vi hjelper deg gjerne!


Stort behov for arbeidskraft i reiselivsbransjen

Stort behov for arbeidskraft i reiselivsbransjen

Reiselivet opplever nå stor mangel på arbeidskraft, derfor har vi lansert flere kompetansehevende kurs innen reiseliv. Finn ut hvorfor du burde bli med på reisen!

Stort behov for økt kompetanse i reiselivet

Reiselivsnæringen var en av de hardest rammede næringene da pandemien stengte ned Norge. Likevel viste kompetansebarometeret i 2021 at behovet for fagutdannende i reiselivsbransjen er stort, og at utviklingen i reiselivsbransjen endelig har snudd (Kilde: NHOs kompetansebarometer 2021). 

Hos oss kan du fylle på kunnskap eller endre karriereretning ved å ta både kompetansehevende kurs og korte utdanninger som gir studiepoeng innen reiseliv. 

Hvorfor bør jeg velge studier rettet mot reiselivsbransjen?

  • Reiselivsbransjen er i stadig utvikling, og det er stort behov for fagutdannede. Hele 6 av 10 bedrifter mangler arbeidskraft. Jobbmulighetene er derfor store! 
  • Våre nettbaserte kurs og utdanninger er kortvarige, effektive, og kan tas ved siden av jobb og hverdagsliv. Studer når du vil, fra hvor du vil. 
  • Få ny eller oppdatert kunnskap innen et fagfelt som er i kontinuerlig utvikling. 

Hvilke kurs eller utdanninger passer for meg? 

Nyhet! Nå tilbyr vi reiselivsporteføljen vår også som korte nettkurs! På denne måten kan du få økt kompetanse uten å ha generell studiekompetanse i bunn. Det betyr at alle kan ta disse kursene uten krav til forkunnskaper

Innføring i resepsjonsledelse

Destinasjonsledelse

Service og vertskap

Reiselivsproduktet 

Opplevelsesutvikling

Bærekraftig reiseliv

Eventplanlegging 

Reiselivsmarkedsføring

Reiselivsgeografi

Utdanninger med opptakskrav: 

Reiselivskoordinator - 60 stp. Drømmer du om en karriere der positive reiseopplevelser står i fokus og der hele verden er din arbeidsplass? Reiselivskoordinator gir deg kompetanse som gjør deg attraktiv for det nye reiselivet.

Resepsjonsledelse - 30 stp. Resepsjonsledelse er en fagskoleutdanning for alle som ønsker å arbeide med drift og ledelse av resepsjonen i et hotell eller annen overnattingsvirksomhet. Studiet passer for folk uten erfaring fra overnattingsbransjen så vel som erfarne hotellmedarbeidere som ønsker å kvalifisere seg for internt opprykk.