For gratis studierådgiving
Åpningstider 09 - 16 (man-fre)

Har du spørsmål angående våre studier eller opptakskrav – vi hjelper deg gjerne!


NKI lanserer: Bærekraftige og smarte bygg kursserie

NKI lanserer: Bærekraftige og smarte bygg kursserie

Vil du bidra til det grønne skiftet i byggenæringen? Ønsker du fremtidsrettet kunnskap som bidrar til en mer bærekraftig og miljøvennlig byggenæring? Da passer kursserien Bærekraftige og smarte bygg for deg.

Bli med på det grønne skiftet

Kampen for klimaet er et viktig og pressende tema i dag, og bygg står for en stor del av verdens klimagassutslipp (World Green Building Council, 2017). Det er derfor et økt press for å skape mer bærekraftige bygg. Denne kursserien er resultatet av endringer og krav om å bli mer bærekraftig.

Få økt kunnskap og kompetanse om hvilke valg en virksomhet kan ta for mer klima- og miljøvennlige aktiviteter gjennom hele verdikjeden. Norge trenger flere som jobber målrettet og systematisk for en mer bevisst, ansvarlig og bærekraftig byggenæring. Våre nye kurs innenfor Bærekraftige og smarte bygg vil bidra til økt kunnskap som er nødvendig for alle som jobber innen byggenæringen. Les mer om de enkelte kursene i lenkene under: 

Hvem passer kursene for?

Kursene passer for alle som ønsker å lære om flere muligheter for hvordan vi kan ta bedre valg for framtidens byggeaktivitet. Kursene passer spesielt eiendomsutviklere, arkitekter, arealplanleggere, byggingeniører o.l. Men det kan også være relevant for kommunens ansatte med ansvar for eiendomsutvikling og forvaltning av store kommunale eiendommer og bygningsmasser.

Kursene vil gi deg framtidsrettet kunnskap, og er aktuelle for alle som er opptatt av å gjøre byggenæringen mer ansvarlig, mer sirkulær, ta smartere og mer miljøvennlige produktvalg. I tillegg vil du få innsikt i valgmuligheter på virksomhetsnivå

- Cathrine Bie, tidligere NKI student, nå Klima og miljørådgiver for Kristiansand kommune

Utviklet i samarbeid med bransjen

Vi er stolte av å ha fått med oss Schneider Electric til å utvikle kurset Smartbyggteknologi. Schneider Electric er en global spesialist på energieffektivisering og automatisering. Gjennom digitale tjenester og smart teknologi hjelper de sine kunder til å bli mer digitale og bærekraftige. Samarbeid med bransjen er helt sentralt for at NKI skal kunne levere kurs som er relevante, oppdaterte og treffer på faglige tematikk som næringslivet trenger økt kompetanse på.

Fleksible nettkurs for byggenæringen 

Kursene er utviklet etter forespørsel fra bransjen om et udekket kompetansebehov. Nye krav som kommer fra myndighetene, banker, investorer og kunder krever økt kunnskap innad i bransjen. Derfor har NKI samlet nødvendig informasjon på ett sted, i fleksible kurs alle kan ta. 

Cathrine Bie, tidligere NKI student, nå Klima og miljørådgiver for Kristiansand kommune

Jeg synes NKIs nye kursserie, bærekraftige og smarte bygg, er innholdsrik læring med konkrete, nyttige og relevante verktøy

- Cathrine Bie, tidligere NKI student, nå Klima og miljørådgiver for Kristiansand kommune

Bærekraftige og smarte bygg inneholder fire nettkurs du kan starte på når som helst. Du kan bruke opp til 6 måneder på å gjennomføre hvert av kursene. Studietiden er beregnet som deltid, slik at du kan studere ved siden av jobb eller annet. Du kan begynne kurset når du vil, og du gjennomfører i eget tempo. Våre dyktige faglærere og studieveiledere vil støtte deg gjennom hele studieperioden. Meld deg på i dag for å sikre deg en plass.