Hopp til hovedinnholdet
13. august 2013

Oppnå suksess som nettstudent!

Å studere kan være både spennende, lærerikt og morsomt på samme tid, men studietiden kan også by på faglige utfordringer.  Da er det viktig som student å vite at motivasjon, selvstendighet og tro på seg selv kan være viktige forutsetninger for å lykkes med studiearbeidet.  I gjennomføring av studiet kan det også være lurt å orientere seg om ulike studieteknikker som kan være med på å gjøre hverdagen som student litt enklere.

Har man lyst å oppnå suksess som nettstudent kan dere være smart å oppdatere seg på gode studietips, og i ukens blogg innlegg skal vi fokusere på nettopp dette!

Vi intervjuet Blake Miller som er pedagogisk veileder hos NKI, og noen studenter for å få gode råd til hvordan man studerer best på nett.

Hva er hemmeligheten for å oppnå suksess som nettstudent?

Pedagogisk veileder, Blake Miller

– De aller fleste av våre nettstudenter er meget motiverte til å oppnå suksess, og vår anbefaling for å holde motivasjonen oppe er følgende:

  • Sette seg klare, tydelige og oppnåelige mål.
  • Sette av god tid til nettstudier. Mange nettstudenter jobber eller har annet ansvar, som for eksempel barn og familie, som de også må ta hensyn til.
  • Være selvstyrt og ta selvansvar.
  • Ikke være redd for å spørre om hjelp når det trengs.
  • Være nysgjerrig og engasjert.

NKI Nettstudier er opptatt av å gi den beste læringsopplevelsen som kan tilbys. Derfor setter vi oss høye mål for å gi det optimale utdanningstilbudet til hver og en, sier Pedagogisk veileder, Blake Miller.

Hva sier NKI Nettstudenter?

Gine Hansen, Helse- og sosiale fag student
«Mine tre beste studietips er struktur, engasjement og prioriter deg selv/studiet»

Marthine Myrbråten, Teknisk tegner – bygg student

1. For å kunne gjøre en god innsats og gjøre en god suksess som nettstudent så bør man velge en linje/utdannelse/fag som er av interesse. Noe som ikke er interessant er heller ikke noe gøy å drive med… Da blir det kun et j**** stort ork, for å si det rett ut.
2. Sett av tid til andre ting. Ikke føl at man MÅ sitte med studier 24/7. Det er viktig å ha avbrekk, å gjøre noe annet. Dra på løkka spill litt fotball, dra på kino, møt venner, ja rett og slett koble av.
3. Vært strukturert nok til å gjøre studiene.

For min del så går studiene litt i bølger, for i perioder så er motivasjonen søkk borte. Er motivasjonen borte blir studiene et ork og et skikkelig tiltak. Andre ganger sånn som nå så er jeg kjempe ivrig på å gjøre det bra, og det er en boost for meg :)

Har du noen tips?

Skriv en kommentar under og del dine tips med oss!

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk