Hopp til hovedinnholdet
11. mars 2020

Praksisperioden gir meg mulighet til å bruke det vi har lært på skolen - ute i arbeidslivet

Vi har snakket med Marta, som går på fagskoleutdanningen, Advokatsekretær. Hun har allerede begynt praksisperioden, og skal være i praksis ved siden av studiene frem til juni. 

Praksisperioden er en viktig del av utdanningen | NKI

Hvorfor valgte du denne utdanningen?

- Jeg har stor interesse for menneskerettigheter, og har blant annet jobbet som assisterende prosjektleder for Den norske Helsingforskomité. Jeg drømmer om å jobbe som advokatsekretær for en menneskerettighetsorganisasjon. Denne utdanningen gir meg kompetansen jeg trenger – noe som gjør det lettere å kapre drømmejobben.

Hva synes du om at utdanningen inkluderer en praksisperiode?

Jeg har fått praksisplass som advokatsekretær i Den norske Helsingforskomité. Det at jeg kan starte i praksisplassen allerede nå, gir meg mulighet til å kunne bruke alt vi har lært på skolen. I tillegg gir praksisen verdifulle kontakter i den bransjen jeg ønsker å bli en del av etter utdanningen.

Hva synes du om undervisningen?

Jeg er veldig fornøyd med måten undervisningen er lagt opp på. Den er variert, og lærerne har erfaring fra bransjen. I tillegg har vi gjesteforelesere, deltar på forskjellige seminarer hos advokatfirma og er i praksis i løpet av skoleåret.

Hvordan er miljøet i klassen?

Miljøet i klassen er godt, og alle er veldig motiverte. Jeg opplever klassen som en sammensveiset gjeng, som både samarbeider godt og spiser lunsj sammen.

Hva vil du si til andre som vurderer denne utdanningen?

Det er en intensiv utdanning der du må stå på 100%. Men utdanningen er praktisk rettet – noe som får deg raskt ut i jobb. 

Vi ønsker Marta lykke til i praksis og med jobbsøking!

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk